Få overblik over alternative investeringsformer

Sponsoreret indhold

 

Investeringsmarkedet rummer mange muligheder for at få afkast gennem forskellige investeringsformer. Nogle vil måske betragte det som lidt af en jungle at finde rundt i, men så længe du formår at finde ud af, hvordan de forskellige former for investering adskiller sig fra hinanden, bør du være godt på vej. Nogle er alternativerne til den velkendte aktieinvestering er CFD- og futures-handel.

 

Værd at vide om CFD’er

CFD kræver en vis startkapital, som lige umiddelbart udelukker investeringsformen for fattige studerende. Men har du den startkapital, det kræver, at komme i gang med din investering i CFD’er, er det i hvert fald ikke dine økonomiske midler, som vil holde dig tilbage. CFD står for ”contract for difference” eller differencekontrakt og er et finansielt instrument, som afspejler bevægelserne i det ene underliggende aktiv, som du handler med. 

Som investor opnår du afkast eller tab af din CFD-handel alt efter værdiudviklingen på det underliggende aktiv. Der afregnes ud fra differencen mellem markedskursen og aftalekursen på differencekontrakten. CFD-handel har den fordel, at du som investor kan få gevinst selv ved en nedadgående kursudvikling. Det gælder desuden, at selvom du deltager i værdiudviklingen på det underliggende aktiv, har du aldrig et egentligt ejerskab af aktivet. 

Hvis du overvejer, at din næste investering skal realiseres gennem CFD-handel, bør du først finde den rette handelsplatform til dette. Saxo Bank er udbyder af platformen SaxoTraderGO, du med fordel kan undersøge, hvis du vil vide mere om Saxo, samt hvad de kan tilbyde. 

 

Investér i fremtiden

Hvis du vælger at investere gennem enten CFD’er eller futures, får du mulighed for at investere i guld og andre råvarer. Når du investerer i futures, sker dette, da du som investor indgår en aftale om køb eller salg af et givent aktiv til en bestemt kurs på et fastlagt tidspunkt i fremtiden. Dette aktiv kan være alt fra aktier og kryptovaluta til råvarer i form af guld, sølv og olie.

I forhold til de andre nævnte aktiver anvendes futures dog ofte til råvarehandel. Man kan også vælge at investere i et indeks, som forløber på den måde, at man investerer i en futures på det gældende indeks, og på tidspunktet for levering får man blot udleveret en ny future på indekset. 

Når du har dannet dig et godt overblik over de fordele og ulemper, du finder ved de forskellige investeringsforme, bør du lave research og lægge en detaljeret strategi for din investering.