Microsoft SharePoint til virksomheden

Hvis du arbejder på et kontor i et firma eller organisation, så har du nok hørt om Microsofts program SharePoint. Dette er en platform for vidensdeling internt i en virksomhed eller organisation, og programmet har været på markedet siden 2001.

Læs om fordelene ved at få Microsoft SharePoint til virksomheden

Ved at bruge Sharepoint kan virksomheden styrke samarbejdet på tværs af hele organisationen. Sharepoint gør det nemlig muligt nemt at bygge websites til din virksomheds kommunikation udadtil så vel som internt i organisationen.

Et SharePoint site kan således nemt oprettes og bruges via intranettet på din arbejdsplads og derved hjælpe medarbejderne med at arbejde sammen som teams. På samme tid er Sharepoint en intern kommunikationskanal, hvor medarbejderne kan blive holdt underrettet om nyheder i organisationen. Sharepoint gør det også muligt for teammedlemmerne at chatte med hinanden samt nemt at dele filer.

Derudover er det muligt at integrere Sharepoint med en række forskellige tilføjelsesprogrammer så som Microsoft Teams, som gør det muligt for medarbejderne at afholde videomøder.

Sharepoint sites er ret nemme at oprette på organisationens intranet. Hvis man som webmaster har brug for en hurtig introduktion til at opsætte programmet, så er en af de bedste løsninger af købe et online kursus om SharePoint Pro. I princippet har man ikke brug for meget anden information omkring opsætningen end dette kursus.

Alligevel finder mange organisationer det fordelagtigt at hyre konsulenthjælp til brugen af sitet, efter det er blevet sat op. Dette sikrer, at alle medarbejdere kommer godt fra start og hurtigt bliver kørt ind i alle Sharepoint’s finesser.

 

Flere fordele ved Sharepoint

Når en virksomhed eller organisation går over til at bruge Sharepoint, så er en anden fordel, at det bliver endnu nemmere at samle og organisere virksomhedens forskellige dokumenter og filer bare ét sted.

Et stærkt dokument- og filhåndteringssystem som dette kræver naturligvis også en avanceret søgefunktionalitet, hvor man som bruger kan søge på forskellige termer, så man finder netop de filer, som man leder efter. Dette har Microsoft naturligvis indtænkt i Sharepoint, så søgefunktionen er gjort så nem og bekvem at bruge som muligt.

Funktionen Power Automate giver brugerne mulighed for at oprette arbejdsgange, så repetitive opgaver bedre kan styres og endda automatiseres. 

Et eksempel på opgaver, som Power Automate kan gøre helt automatisk er at skabe automatiske flows og systemer, så organisationen nemmere kan modtage kundefeedback og håndtere support tickets.

Hvis ikke dit firma eller din organisation bruger Microsoft Sharepoint endnu, så kunne det være en god ide at overveje, om ikke det ville give mening at implementere systemet. Derved kan arbejdsprocesserne lettes og den interne kommunikation styrkes.