Det rigtige bogføringsprogram livet som selvstændig nemmere

Som selvstændig erhvervsdrivende er det med regnskab, bogføring, moms osv. noget af det sværeste, især fordi der er mange små erhvervsdrivende der ikke har uddannelse eller oplæring i disse ting inden de starter som selvstændig.

Sponsoreret indhold

Det kunne fx være en frisør, håndværker, terapeut eller lignende som ofte har et ønske om at arbejde selvstændigt, men som ikke ved noget om bogføring.

Heldigvis er der mange der sidder med denne udfordring og derfor er der flere der har lavet en nem løsning på problemet i form af et regnskabsprogram eller bogføringsprogram.

Regnskabsprogram til små virksomheder

Der findes mange regnskabsprogrammer der kan bruges til bogføring og hvordan ved du hvilket der er bedst til din lille bix? Der er nogle ting du gerne vil have et sådant regnskabsprogram gør for dig eller fortæller dig hvordan du skal gøre og så skal det ikke være for kompliceret. Det kan fx være:

  • Automatisk tildeling af konto for bilag.

  • Få funktioner, som er nemme at finde ud af.

  • Lav månedlig pris for bogføringsprogrammet.

Der findes regnskabsprogrammer som har mere avancerede funktioner, som du som lille selvstændig erhvervsdrivende aldrig får brug for. Derfor skal du gå efter de rigtige muligheder der opfylder de rigtige behov når du skal vælge regnskabsprogram som frisør eller håndværker.

De bedste muligheder

Herunder kan du se de bedste muligheder for dig der har en enkeltmandsvirksomhed eller en virksomhed med få ansatte der har brug for relativt simpel bogføring. For en mere dybdegående sammenligning af regnskabsprogrammer til små virksomheder se her. De to muligheder der anbefales er Dinero og Billy.

Dinero bogføringsprogram

Dinero er nemt at bruge og deres intelligente Dinero Crowd funktion gør bogføring mere automatisk end den ellers ville være. Det er netop sådan en funktion der er guld værd for dig som selvstændig, da den gør at du ikke skal tænke på hvilken konto et bestemt bilag skal bogføres på.

Desuden er det simpelt at oprette produkter og fakturere både private og andre virksomheder i systemet, og når du først har oprettet en kunde en gang er de der også igen næste gang, hvorfor det bliver endnu hurtigere at bogføre. Dinero kommer også med et hav af integrationer, hvis du f.eks. har en lille webshop eller bruger et terapeut system kan du nemt få det integreret med dit regnskabsprogram hos Dinero.

Der er både en gratis og en betalt udgave af Dinero.

Billy bogføringsprogram

Billy er ligeledes nemt at bruge og en del ældre end Dinero. De gør ikke tingene på samme måde, men Billy er ligeledes lavet med det formål at gøre bogføring nemmere for alle virksomhedsejere.

Her har du også mulighed for at benytte et hav af forskellige integrationer som kan gøre bogføring af forskellige bilag meget nemmere. Meget af funktionaliteten såsom at oprette en kunde og et produkt, samt momsindberetningen fungere på samme måde og det er ofte et spørgsmål om hvilket regnskabsprogram man falder for først, for de er i virkeligheden lige gode på funktionalitet.

Billy findes i en gratis udgave og en betalt udgave.

Nu er du lidt bedre klædt på til at vælge det rigtige regnskabsprogram til det selvstændige erhvervsliv. Et bogføringsprogram gør hverdagen meget nemmere, så hvis du ikke allerede bruger et, så kom igang nu!