Sådan undgår du hjemmearbejdsskader

Hjemmearbejdspladser og nedlukkede fitnesscentre er ikke ligefrem noget, der hjælper på danskernes fysik. Faktisk kæmper mange danskerne med “hjemmearbejdsskader”. Men hvad kan du gøre for at komme skaderne i forkøbet? Det får du en række bud på i denne artikel.

 Men hvad kan du gøre for at komme skaderne i forkøbet? Det får du en række bud på i denne artikel.
 

Sponsoreret indhold

 

Optimer din hjemmearbejdsplads

Når du lige pludselig skal bruge flere uger eller måske ligefrem måneder på hjemmekontoret, så er det naturligvis vigtigt, at det er indrettet til netop det. Når du skal optimere dit hjemmekontor, så er det ikke vigtigt, at du følge nogle overordnede retningslinjer, men i stedet for mærker efter, hvad der virker bedst for dig og din krop. Hjælper det eksempelvis at have plads til at hvile underarmene, så tilpas dit hjemmekontor, så det er muligt.

Tiltag af den afart kan gøre en forskel, men det er samtidig vigtigt at understrege, at du ikke bliver syg af at sidde forkert - eller rask af at sidde rigtigt. Til gengæld bliver du bedre til at arbejde hjemmefra, når du husker bevægelse i din hverdag.

Få bevægelse ind i din hverdag

Når du pludselig skal til at arbejde hjemmefra, så mister du faktisk rigtig meget af den bevægelse, som før var en naturlig del af din hverdag - det kunne eksempelvis være cykelturen til og fra arbejde. Denne inaktivitet bliver ikke ligefrem mindre af, at fitnesscentrene skal holde lukket. 

Det er derfor vigtigt at finde nye måder at inkorporere bevægelse i din hverdag, så du ikke ender med at sidde en hel arbejdsdag uden at have bevæget dig længere end fra sengekanten. Den nemmeste måde at gøre det på er eksempelvis ved at indføre en lille gåtur i frokostpausen - det er også utrolig godt for din fordøjelse.   

Hvis du samtidig kan få lagt en lille træningssession ind i din hverdag, så begynder du for alvor at kunne komme dine“hjemmearbejdsskader” i forkøbet. Lad det ikke holde dig tilbage, at træningscentrene er lukket. Du kan stadig: løbe dig en tur, dyrke yoga eller finde en træningsvideo på YouTube, der passer til dine præferencer. Der er masser af muligheder, indtil at fitnesscentrene åbner op igen. 

Er uheldet ude? Så ring til din fysioterapeut 

Er uheldet ude, så tag og gør brug af fysioterapi og giv en fysioterapeut et kald. En fysioterapeut kan hjælpe dig med dine konkrete smerter, men også give dig indblik i, om der er noget reelt galt, eller om det i højere grad er et spørgsmål om at inkorporere lidt mere bevægelse i din hverdag.