Vælg bambustøj, når du gerne vil skåne miljøet

Foto: Shutterstock.com

I dag ved de fleste mennesker godt, at det er nødvendigt at tilgå miljøet med omtanke. Det betyder derfor også, at du som forbruger bliver nødt til at være bevidst om, hvilke materialer dit tøj er fremstillet af. Der er nemlig nogle materialer, der er mere bæredygtige end andre.

Hvis du derfor står og mangler undertrøjer, er der god grund til at overveje, om ikke du skulle investere i nogle flotte og behagelige bambus undertrøjer. Bambus er nemlig et meget bæredygtigt materiale. Det kan du læse meget mere om i det følgende.

Gode grunde til at vælge bambus

Hvis du gerne vil leve mere miljørigtigt, er der rigeligt med grunde til at vælge bambus som tøjmateriale. Først og fremmest har materialet nogle fantastisk fortrin som tekstilmateriale. Blandt andet er bambus utroligt blødt, når det bliver anvendt som tøj. Derfor er bambustøj også virkeligt lækkert at bære, fordi det føles så behageligt mod huden.

Derudover fremstilles bambustøj også på en sådan måde, at det bliver skabt små luftlommer i tekstilet. Det betyder derfor også, at bambustøj er mere åndbart end de fleste andre tekstilmaterialer. Derfor kan tekstilet også bedre absorbere sved og vand. Det er med til at gøre tekstilet langt mere behageligt om eksempelvis sommeren.

Derfor er bambus bæredygtigt

Som plante er bambussen også meget bæredygtig. Først og fremmest har planten et naturligt stærkt forsvar overfor diverse bakterier. Derfor kan den også sagtens gro uden brug af eksempelvis farlige sprøjtegifte og pesticider.

Ligesådan behøver planten heller ikke kunstvanding for at kunne vokse optimalt. Det klarer den helt fint med blot almindelig nedbør.

Planten har også en fortræffelig evne til at vokse hurtigt. Faktisk kan den vokse helt op til én meter dagligt. Derfor er det også nemt at genproducere planten, når den bliver anvendt til produktion.

Bæredygtige materialer er ikke nok alene

Hvis du gerne vil leve mere miljøvenligt, er der altså god grund til at være mere kritisk, når du køber tøj. Her bør du gå efter tøj, der er produceret på bæredygtig vis og af bæredygtige materialer.

Men det er ikke nok med ”blot” dette. En større bæredygtighed inden for tekstilindustrien kræver også, at du som forbruger bliver mere bevidst om dine egne vaner. Alt for mange mennesker køber tøj, der kun bliver anvendt i én sæson. I stedet bør du købe tøj, der anvendes i flere sæsoner. Det nedsætter nemlig tøjproduktionen og forureningen.