Sådan undgår du ondt i ryggen efter en lang dag på kontoret

Foto: Unsplash

Annoncørbetalt indhold

Har du ofte ondt i ryg, lænd, nakke og skuldre efter endnu en arbejdsdag foran computeren? Det er vi mange der oplever. Men heldigvis findes der et par løsninger, der modarbejder de dårlige arbejdsstillinger.

Hæve-sænke borde

Ved at anskaffe dig et hæve sænkebord kan du variere dine arbejdsstillinger i løbet af en arbejdsdag. De afvekslende arbejdsstillinger øger både din blodcirkulation og dine koncentrationsevner ved skiftevis at arbejde siddende og stående. 

Et par øvelser

Selvom det lyder skørt, kan et par simple øvelser der tager 2-3 minutter i det hele imens du ser TV-avisen, gøre en hel masse for at mindske dine smerter og ømheder i nakke. Bare ved at rotere hovedet i cirkler kan løsne meget op i nakken. Du kan finde diverse øvelser på nettet ved én hurtig søgning.

Hent kaffe

Med små mikropauser i løbet af dagen, hvor du rejser dig fra dit kontor, for at gå ud og hente en kop kaffe eller te, kan medvirke til at du får bevæget dig lidt, og på den måde får sat kroppen lidt i gang. Faktisk skal du helst holde en lille pause hvert 15-20 minut, for derefter at skifte arbejdsposition. På den måde undgår du, at din arbejdsdag bliver alt for stillesiddende, og dermed slipper du for diverse kontorskavanker.

En god kontorstol

Hvad er en god kontorstol? Det er vigtigt, at stolen kan indstilles i højden, og at stolen evner at kunne vippes frem og tilbage. Ryglæn og armlæn skal give god støtte og må ikke forhindre dig i, at kunne rykke helt hen til dit arbejdsbord. Derudover skal dine fødder kunne hvile fladt i gulvet, knæene må ikke bøje mere end 90 grader og så er det vigtigt, at du sidder med bagdelen helt tilbage i sædet og med rank ryg.