Sådan kan du komme af med dine mange små lån

Foto: Unsplash

Er du en af de mange danskere, der har benyttet sig af muligheden for at optage flere små kviklån og nu sidder med en hel række af lån, det kan være svært at holde styr på? Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du kan komme af med dem og få din økonomi på fode.

Annoncørbetalt indhold

I takt med at bankerne har gjort det meget svært at låne penge, har mange søgt mod kviklån, hvor man hurtigt og nemt kan låne penge. Mange forstår dog ikke de vilkår, der er forbundet med at låne penge og ender med at sidde med flere lån end de kan overskue.

Saml dine små lån til ét stort

Hvis du har mange små lån, kan det være en mulighed at se nærmere på et samlelån. Du kan se en oversigt over samlelån på Mikonomi.dk, hvor du også kan sammenligne et udvalg af låneudbydere. Et samlelån er, som navnet kan antyde, et lån hvor man samler flere små lån til ét større, og det kan i nogle tilfælde være en fordel.

Når du ønsker at optage et samlelån, er det vigtigt at gå grundigt til værks, så du finder det bedste samlelån når du undersøger markedet. Her skal du se på flere forskellige ting, blandt andet rente og årlige omkostninger. Også løbetiden bør du have i tankerne, når du laver din research.

Skær ned og betal hurtigere ud

Hvis du virkeligt mener det, når du gerne vil af med dine små lån, kan du også vælge at se på, om du kan spare, så du kan frigive flere penge til at betale dine lån ud. Måske tænker du ikke over, hvor meget dit forbrug af energidrik, betting, pizza og streamingabonnementer koster dig, men rent faktisk kan dette løb op i store beløb. Overvej derfor om du kan skære ned på dette eller måske endda helt droppe noget af det og i stedet fokusere på at få betalt dine lån ud.

Tænk dig om, inden du optager nye

For ikke at føje mere til din gæld er det vigtigt, at du tænker dig godt om, før du eventuelt optager nye lån, for hvis du bliver ved med at optage flere, bliver det svært at blive gældfri og få styr på din økonomi. Dette gælder uanset hvilken type lån, der er tale om, dog med undtagelse af et samlelån, som jo netop skal hjælpe dig til at få styr på tingene.

At blive gældfri er et stort og vigtigt skridt på vejen til en bedre økonomi og dermed en bedre fremtid for dig selv og en eventuel familie. Skær ned, spar op og få betalt din gæld ud, så er du godt på vej til en bedre økonomisk situation, hvor du tager ansvar for din fremtid.