Øg dine chancer for at lande et job med disse 3 ukonventionelle tips

Foto Pexels

Hvis du er på jobjagt, oplever du måske, at det kan være udfordrende at komme til samtaler og i det hele taget gøre dig til en appellerende kandidat. Vi giver dig her en lille håndfuld tips, som du måske ikke lige er stødt på før.

 

Et job kan både være en nødvendighed og et godt bidrag til livskvaliteten - såfremt det altså er det rigtige job, der giver mening i din tilværelse. Men hvordan finder man lige dét? Jo, her er 3 ukonventionelle tips, du kan prøve af.

1. Soulsearch for at finde drømmejobbet

Det er nemmest at lande drømmejobbet, når du ved, hvad det er. Det lyder måske banalt, men det er det ikke nødvendigvis. Mange søger nemlig både vidt og bredt uden egentlig at vide, hvad de gerne vil have, og det er ikke særlig effektivt.

 

Langt mere effektivt bliver det, hvis du ved præcis, hvad for en jobkonstellation du gerne vil have, hvorfor, og hvordan du vil være perfekt til netop denne type job. Det fører til en langt mere effektiv jobsøgning, bedre ansøgninger og mere kvalificerede samtaler. Det kan kræve en smule soulsearching at finde ud af hvilket job, der giver mest mening for dig.

2. Tal med dig selv (nej, det betyder ikke, at du er blevet skør)

Vidste du, at man ikke behøver være skør for at snakke med sig selv? Tværtimod kan det faktisk være en smart metode til at opbygge selvtillid og intimitet med dig selv. Det er en god start, hvis du gerne vil føle dig sikker på, og grounded i, dig selv, når du taler med andre - og det er altså en stor fordel til en eventuel jobsamtale.

Så tillad dig selv at tage en snak med dig selv, måske foran spejlet, eller når du vasker op. Du kan eventuelt lege, at du allerede er til jobsamtalen, og eksperimentere med det helt rette selvsikre tonefald. På den måde vil du føle dig mere velforberedt, når samtalen kommer.

3. Date dig til bedre kommunikative evner

Dating forekommer måske nogle at være en lidt overfladisk aktivitet. Men faktisk kan det være en genial mulighed for at opbygge sociale skills og forbedre dine kommunikative evner. På første dates møder du nye mennesker, hvor det handler om at give et godt førstehåndsindtryk og præsentere dig selv fra din bedste side - præcis ligesom til en jobsamtale.

Desuden er dating jo en skøn måde at få lidt flirt og romantik ind i hverdagen på. Det kan også være en mulighed for dig, der primært har et fysisk behov. Her findes der selvfølgelig også andre tilbud, såsom thai massage escort og lignende services.