Hvorfor være magtesløs, når ulykken sker? Lær førstehjælp

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Findes der noget tidspunkt, hvor vi for alvor er sikre? Nej, hjertet kan sige stop når som helst. Vi kan falde og slå hovedet mod gulvet. Bygningen kan kollapse omkring os. Mere absurde, men stadigvæk realistiske ulykker kan også forekomme. Det er morbidt at tænke på dette, men tager vi ikke seriøst, at døden kan lure om hjørnet, så er vi ikke forberedt, når nogen akut har brug for livreddende hjælp.

 

Ulykker kan hænde på alle arbejdspladser

Måske har du en virksomhed, hvor arbejdsulykker kan hænde ofte? Det behøver ikke være ting som stilladsarbejde, træfældning eller arbejde med tunge maskiner. Helt lavpraktiske ting som rengøring kan være forholdsvist farligt – lige pludselig står en kollega med kalkfjerner i øjnene eller skrider på gulvet og har brug for hjælp. Begge dele er ikke lige farlige – men begge kræver handling nu og her.

 

Få information om førstehjælp via førstehjælpskurser

Vil du klæde dine ansatte på til at kunne reagere korrekt på egne og andres skader i kølvandet på ulykker, så opsøg information om førstehjælp. Ideelt er det selvfølgelig, hvis du sender dine ansatte på et førstehjælpskursus i ny og næ. Det er den rette måde at sikre, at de ikke er i tvivl om, hvad de skal gøre, når en kollega pludselig falder om midt i lokalet og ikke lader til at være ved bevidstheden.

 

Hav det rette udstyr til førstehjælp liggende

Nu er der også udstyr, du bør overveje at få til din arbejdsplads, hvis du ønsker at forebygge, at ting som hjertestop og blødninger udvikler sig meget slemt. Du bør fx overveje at få en hjertestarter på matriklen. Hav også bandager klar, hvis nogen har skåret sig. I situationen med kalkfjerner i øjet nævnt før bør ansatte have adgang til øjenskyl. Læs op på, hvilket udstyr du kan overveje til firmaet.