Hvad går grøn omstilling egentlig ud på?

Grøn omstilling er ord, der går igen og igen på den politiske dagsorden, i medierne og i dag også i rigtig mange annoncer, man ser rundt omkring. Men hvad er det egentlig? Grøn omstilling har fokus på bæredygtighed, og bæredygtige virksomheder er noget, man hører mere og mere om. Men for at det ikke blot går hen og bliver til tomme ord, er det vigtigt, at der gøres noget for den grønne omstilling og for, at I får arbejdet mod et bedre klima.

Der er mange forskellige tiltag, man kan gøre som virksomhed. I har måske allerede været ved at se på, hvad I kan gøre i jeres hverdag med strømbesparende løsninger, ændringer af varmen og andre måder, I kan skrue ned for forbruget på – og samtidig mindske jeres CO2-udledning i virksomheden. Noget andet, I kan overveje, er at se hele produktionskæden igennem og overveje cirkulær økonomi.

Kend til cirkulær økonomi

Hvad går cirkulær økonomi egentlig ud på? Det er måske et begreb, I er stødt på før, uden det egentlig er noget, I har sat jer specielt meget ind i. Det handler først og fremmest om, at jeres produktion bliver bæredygtig. Det gælder, lige fra materialerne produceres, til selve varen kommer i produktion. Desuden er det her nødvendigt at se på den periode, varen benyttes i, samt hvordan den efterfølgende enten kan genbruges eller deponeres.

Det optimale er naturligvis, at hele produktionen er bæredygtig – her gælder det både på et menneskeligt punkt med ordentlige arbejdsforhold, selvom jeres produktion måske ikke foregår i Danmark, men også i forhold til, at der kun produceres de mængder, der faktisk er behov for, så der undgås mest muligt spild. Spild er en af de største syndere, og længe har der været en brug-og-smid-væk-kultur både i Danmark og i resten af verden. Det kan mindskes med cirkulær økonomi.