Guide: sådan indretter du det perfekte gæsteværelse

Foto: Shutterstock

Har du ekstra plads i din bolig, er det oplagt at indrette et gæsteværelse. Ikke nok med at gæsteværelset kan bruges af gæster, kan det også bruges af dig til eksempelvis opbevaring. Står du lige nu og skal indrette et gæsteværelse, men ved du ikke, hvor du skal starte? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du indretter det perfekte gæsteværelse.

Behagelig soveplads

Formålet med et gæsteværelse er som tidligere nævnt, at dine gæster har et sted at overnatte, når behovet opstår. Når du skal indrette et gæsteværelse, er det først og fremmest vigtigt, at du finder en behagelig soveplads. Her kan du både vælge en almindelig seng eller en sovesofa, alt efter hvilket udtryk, du ønsker dit gæsteværelse skal have. Har du et mindre gæsteværelse, hvor der ikke er plads til en stor seng, kan det være en fordel at investere i en behagelig sovesofa. Fordelen ved en sovesofa er, at den både kan fungere som en almindelig sovesofa, men kan også let bruges som soveplads, hvis blot man folder den ud. Der findes et hav af forskellige kvalitets sovesofaer på markedet, så her er det bare med at finde den rigtige til dit gæsteværelse!

Afslappende belysning

Et gæsteværelse skal være hyggeligt og afslappende. Det er her, dine gæster kan slappe af, og få privatliv, når de besøger din bolig. Derfor er det vigtigt, at du installerer afslappende belysning i gæsteværelset. Afslappende belysning kan eksempelvis være bordlamper i neutrale farver eller en lille, fin loftslampe. I dine valgte lamper er det vigtigt, at du har de rette lampepærer. Lampepærerne i dit gæsteværelse skal have varme og rolige farver fremfor skarpe og ubehagelige toner. På denne måde skaber du den absolut bedste stemning i dit gæsteværelse. 

Gode opbevaringsmuligheder

Sidst, men bestemt ikke mindst, har det perfekte gæsteværelse en masse gode opbevaringsmuligheder. Det er vigtigt, at dine gæster har muligheden for at opbevare deres ejendele og bagage, når de besøger dig og overnatter i dit gæsteværelse - uanset om det er to dage eller to uger. Gode opbevaringsmuligheder kan være flere forskellige ting. Du kan blandt andet opsætte et skab eller en kommode. Du kan dog også vælge at opsætte smarte hylder eller vægskabe. Disse sparer en masse plads i et småt gæsteværelse, der i forvejen er en smule fyldt. Skal du finde en god opbevaringsmulighed til dit gæsteværelse, er det blot med at være kreativ!