Gode råd til dig der søger en lejebolig

Foto: Unsplash

Dette indhold er sponsoreret.

Boligsøgning er for mange af os en lettere frustrerende aktivitet. Dét skyldes, at det langt fra er nemt at for eksempel at finde en lejlighed København. Den dårlige nyhed er, at der ikke er nogen, der kan klare boligsøgningen for dig. Den gode nyhed er, at du kan forøge dine chancer for at finde en lejebolig, hvis du følger de fem råd, som vi udlægger nedenfor.

Hold styr på dine forventninger

Først og fremmest bør du sørge for ikke at sætte dine forventninger for højt. Hvis du for eksempel udelukkende er interesseret i en ét-værelses lejlighed ved Kongens Nytorv til 5.000 kr. om måneden, skal du ikke regne med at finde boligen lige foreløbigt. Når du søger, kan det være en god idé, at du udvider dit søgeområde, og at du både søger boliger, hvor du kan bo alene og søger værelser i bofællesskaber og kollektiver.

Sæt god tid af til boligjagten

Du bør også sætte rigtig god tid af til din boligjagt. Særligt i sommermånederne er det svært at finde en bolig i København, fordi det er i disse måneder, at snarlige studerende ved Københavns Universitet begynder at flytte til byen. Hvis du søger bolig fra september, bør du derfor allersenest gå i gang med at lede i april måned.

Brug dit netværk

Fortæl også gerne både venner, familie og bekendte, at du søger en lejebolig. Det kan nemlig sagtens ske, at en person i dit netværk kender til en ledig lejlighed eller til nogen, som har et ekstra værelse i deres lejlighed. Annoncér din boligjagt på de sociale medier, og meld dig ind i nogle af de grupper, som er målrettet boligsøgende.

Skriv en ordentlig ansøgning

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at finde en god lejebolig, er det også essentielt, at du skriver en ordentlig ansøgning. Ansøgningen bør både informere udlejeren om, hvem du er, hvad du arbejder med, hvor længe du regner med at bo i lejligheden, og hvorfor du er interesseret i netop denne bolig. Hold ansøgningen kort og koncis, og vedhæft eventuelt også en anbefaling fra din nuværende udlejer.

Værn dig mod snyd

Boligmarkedet er fyldt med fupmagere. En god tommelfingerregel er, at du bør være skeptisk over for boligopslag, som ser for gode ud til at være sande. Hvis du får tilbudt en fremvisning, kan du overveje at tage en ven med. Så er I to om at vurdere udlejerens troværdighed.