Et mærke mere klimavenligt end andre

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Snakker vi i dag om store emner, emner som er svære at undgå i hverdagene både hjemme og ude i verdenen, så er klima og miljø to som ligger højt på listen. Temperaturen stiger, lige så gør vandstanden og vi mennesker har svært ved at finde løsninger, som kan løse problemerne og stoppe drivhusgasserne. 

Som almindelig person kan det især være svært at vide hvad der kan gøres for at hjælpe til med at standse problemet som alle snakker om. Dog er det vigtigt at minde sig selv om at alle små ting er med til at gøre en forskel. Så hvad kan du gøre for at tage flere bæredygtige løsninger med i din hverdag? En ting som er oplagt at tænke på er dine valg i hverdagen, både når det gælder køb af tøj, tekstiler og mad.

Start med dine tøjvaner

I tiden med at mange får et ønske om at være med til at rede verden, eller i det mindste gøre en indsats for mere bæredygtighed i samfundet, så er det tøj-vanerne som ofte bliver overvejet. Til det er mange for eksempel begyndt at købe mere genbrug, dog kan det være svært altid at finde det man ønsker. Derfor kan man også overveje at købe tøjmærker som i sig selv er mere klimavenlige.

JBS er et kendt mærke og du har sikkert hørt om det før, det er et kvalitetsmærke som ovenikøbet er produceret efter bæredygtige principper. Find deres udvalg her JBS of Denmark. Deres koncept er loungewear, blød kvalitet, lang levetid og hyggestemning, med de mest klimavenlige certificeringer.

Bambus som materiale 

Bambus er en speciel plante, den kan gro stort set uden vand og overleve tørke samt oversvømmelse i længere perioder. Ulig andre træarter så vokser bambus langt hurtigere, derudover absorberer den også op til 5 gange mere co2, end andre sorter. Da den gror så hurtigt som den gør, kan man høste den flere gange årligt, og når den er plantet spreder den sig naturligt, derfor behøves man ikke selv at plante den i større områder. Til sidst er bambusplanten ligesom græs som vokser naturligt uden pesticider og andre kemikalier, som er skadelige for miljøet. Af disse grunde er bambus et mere bæredygtigt materiale som kan bruges til tøj, hvilket JBS har gjort sig nytte af.