Dit selvstændige arbejdsliv

Når man er selvstændig eller driver egen virksomhed, kan det være en stor fordel at adskille hverdag og arbejdstid. At være selvstændig kræver nemlig rigtig meget af dig, men det er vigtigt, at du også kan trække stikket, og ikke er på arbejde hele tiden. Det kan være rart at arbejde hjemmefra, men med et kontor til leje, kan du sikre dig selv, at du også husker at adskille arbejde og fritid helt fysisk. Det kan give dig selv mere ro på øverste etage, når du er sikker på, at du husker at holde helt fri.

Gode rutiner som selvstændig

  1. For det første er det en rigtig god ide, at du, selvom du kunne arbejde alle døgnets 24 timer, holder dig en normal arbejdsdag. Lav tidsrum og tidsintervaller, hvor du er på arbejde, tjekker din mail og passer dine sædvanlige arbejdsopgaver, men sørg også for at have planlagt, hvornår du holder helt fri og slukker for dit arbejde.
  2. For det andet er det en rigtig god idé fysisk at opdele, hvornår du er på arbejde, og hvornår du holder fri. Det kan du gøre ved at sørge for at have en arbejdsplads, som ikke er der, hvor du bor, eksempelvis med et kontor til leje. Her kan du sørge for inspirerende omgivelser, så du kan være fuldt fokuseret, når du er på arbejde.
  3. For det tredje er det en rigtig god idé at snakke med andre i løbet af dagen, uanset om du har en virksomhed helt alene eller har nogle søde medarbejdere. Dagen kan blive rigtig lang, hvis du går alene, så husk på, at selv et telefonopkald i din frokostpause kan gøre en verden til forskel for dit sociale helbred

Så hvis du gerne vil give dig selv de bedste betingelser for en rigtig sund arbejdsdag, så overvej at finde dig et fint kontor til leje. Rigtig god fornøjelse og god arbejdslyst til dig.