Disse krav bør du stille til dit nye bogføringsprogram

Foto: Annoncør

Sponsoreret indhold

D. 1. juli 2022 træder der en ny bogføringslov i kraft, der har betydning for dig, der hidtil har været vant til at opbevare bilag fysisk i mapper og ringbind. Denne julidag i 2022 træder der nemlig en ny bogføringslov i kraft, der stiller krav om digital bogføring. Formålet med kravet er at minimere fejl og snyd med skat og moms. Den nye bogføringslov kommer til at gælde fra 2023.

Nu er der altså kommet endnu en god grund til at finde et bogføringsprogram. I denne artikel får du en række af forslag til, hvilke krav du bør stille til dit kommende bogføringsprogram.

#1 Der skal være mulighed for at uploade bilag via mobilen

Er du ofte på farten, og er det derfor vigtigt for dig, at du kan håndtere din bogføring alle steder fra, så vælg med fordel et bogføringsprogram, der giver mulighed for at uploade bilag via mobilen. Optimalt set skal der stilles en mobil app til rådighed, som du kan tilgå og bruge, når du skal oprette fakturaer, uploade bilag og lave tilbud på farten.

#2 Det skal være nemt og hurtigt at lave fakturaer

Hvad end du beskæftiger dig med den ene eller anden branche, og uanset hvor meget du nyder at beskæftige dig med bogføring, så ønsker du sandsynligvis at kunne oprette fakturaer nemt og hurtigt.

Er det korrekt antaget, så sørg for at finde et bogføringsprogram, hvor du med få klik kan oprette og sende fakturaer til dine kunder. Optimalt set skal der også være mulighed for at sende rykkere og påmindelser med få klik.

#3 Der skal ydes support fra morgen til aften

Selvom du vælger et professionelt bogføringsprogram, der bliver brugt af tusindvis af danske virksomheder, så kan der opstå diverse udfordringer, der kræver supporthjælp at løse. I sådanne tilfælde er det alfa og omega, at der ydes support fra morgen til aften, så du altid kan få hjælp, når behovet opstår.

Nogle regnskabsprogrammer tilbyder sågar bogføringshjælp, hvor der sidder bogholdere klar til at hjælpe brugerne med deres bogføringstekniske udfordringer. Dinero er en af de bogføringsprogrammer, der tilbyder dette til deres betalende brugere. 

#4 Bilag skal automatisk gemmes i skyen

Den nye bogføringslov, der blev teaset for i indledningen, kræver, at du opbevarer dine bilag digitalt. De fleste virksomhedsejere vælger at opbevare regnskabsmæssige bilag på deres computer, men skal du gardere dig, så bør du også opbevare bilagene andetsteds – eksempelvis i skyen og / eller på en ekstern harddisk.

For at gøre det så let for dig som overhovedet muligt at opbevare bilag, så kan du med god grund vælge et bogføringsprogram, der sørger for, at uploadede bilag automatisk bliver gemt i skyen. Dermed skal du ikke længere være bange for at glemme det i farten.