Derfor skal du have fokus på risikostyring i din virksomhed

Foto: Unsplash

Virksomheder står i dag overfor flere udfordringer og risici end nogensinde før. Risici, som ikke blot truer enkelte projekter eller forretningsområder, men hele virksomhedens overlevelse. Derfor bør risikostyring være et fokusområde i din virksomhed, hvis det ikke allerede er det. Det gælder uanset branche, type og størrelse af din virksomhed.

Risikostyring handler om at afdække, behandle og håndtere de trusler og udfordringer, som virksomheden står overfor. Det kan både være eksterne og interne trusler. Risikostyring er derfor afgørende, hvis din virksomhed skal undgå dyre fejl og beskytte nøgleaktiviteterne og den fremtidige indtjening.

Hvorfor er risikostyring vigtigt?

Risikostyring er vigtigt for at sikre den fremtidige indtjening og overlevelse af din virksomhed. Hvis ikke du har et overblik over, hvilke risici din virksomhed står overfor, kan du ikke forberede dig på dem og imødegå dem i tide.

En risici for en virksomhed kan være rigtig mange ting. Det kan være alt fra en konkurrent som sætter prisen ned på deres varer, til en af dine leverandører som hæver deres pris.

Risici kan dog også sagtens være interne forhold, som fx IT-systemer der forhindrer din virksomhed i at vækste, dårligt arbejdsmiljø som får medarbejderne til at flygte, eller andre interne processer som forhindrer din virksomhed i at udvikle sig.

Få hjælp til risikostyring

Det kan være en stor og omfattende proces, at komme i gang med risikostyring. Det er heller ikke sikkert, at der er de nødvendige kompetencer til stede i virksomheden, til at gribe opgaven an.

Det kan derfor være en stor fordel at få hjælp til at håndtere de risici, som din virksomhed står overfor. Der findes heldigvis flere forskellige værktøjer og platforme, som hjælper dig med at få overblikket over din virksomheds risici, og som kan guide dig på rette vej. Det er også muligt at komme på kursus i risikostyring, så du bliver bedre klædt på til opgaven.