Crowdfunding er det nye sort!

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Mange ønsker hjælp til kapital af egne projekter. Det kan være i er en lille gruppe af personer, som vil lave jeres egen spillefilm. Måske i har overvejet at starte en crowdfunding? 

I denne artikel giver vi dig lidt tips og tricks, til hvad du skal være opmærksom på, når du vil starte en crowdfunding. 

1) Sådan virker crowdfunding

Crowdfunding fungerer på den måde, at du opretter dit projekt på en hjemmeside. Herunder beskriver du præcis hvad pengene skal gå til og hvor mange penge i skal nå. Herefter kan alle personer, også virksomheder, gå ind og give et vilkårligt beløb til projektet. Man kan sågar også være så heldig at nogen vælger at donere hele beløbet på én gang

2) Skab dig et crowd

Måske har i allerede brugt lang tid på at lave den perfekte kampagne, med en fængende video, som beskriver præcis hvad pengene skal gå til. Men vi i ikke har et crowd der kan donere penge, så er det næsten spildt arbejde. 

Forsøg derfor i god tid at skabe et godt netværk og opret evt. en gruppe på facebook hvorpå jeres crowd kan vokse sig større. Herinde kan i også lave en sjov og kreativ beskrivelse af jeres projekt.  

3) Forbered dig godt på din kampagne

Det er vigtigt at du har forberedt dig godt inden du går live på siden, med din crowdfunding. De mennesker som skal donere penge til dit projekt, har brug for at mærke at du er seriøs omkring det, så de har tillid til at du kommer til at gennemføre projektet og deres penge dermed er godt givet ud. 

En god idé er at dokumentere hele forberedelsesperioden – på den måde kan alle følge med i hele processen og den videre plan for forløbet. Det kan du evt gøre via en side du laver på de sociale medier, hvor du også kan bygge dit crowd, og ellers kan du oprette en blog hvor du skriver en form for dagbog omkring projektet.

4) Skatteforhold for crowdfunding

Crowdfunding er en helt særlig måde, hvorpå du kan finansiere dine projekter igennem et privat netværk og der er derfor ikke rigtig nogle særlige regler ift. skat, så det er helt almindelig skatteregler, som gælder.

5) Lån penge

Hvis dit crowdfunding, ikke helt går som forventet, så kan du låne penge online på mange forskellige lånesider. Det kan være at du kun mangler et lille beløb, for at være nået i mål med slut beløbet. Der findes mange sider hvorpå du kan låne penge helt ned til 10.000 kr.