Bliv dygtig til forandringsledelse

Er du leder på en arbejdsplads? Så ved du også, hvor vigtigt det er, at en god leder er i stand til at forberede en afdeling på eventuelle forandringer eller andre omskiftninger, der måtte ske på arbejdspladsen. Er det noget, du gerne vil blive bedre til? Nexum kan hjælpe dig med at udvikle dine kompetencer, så du bliver endnu dygtigere på det område. Det er vigtigt konstant at udvikle sig, og det er noget, både du og dine kollegaer kan nyde godt af.

Forandringsledelse er et specielt felt. Det handler om, hvor godt du får din afdeling med medarbejdere og kollegaer til at skifte fra en ting til en anden. Det kan være organisatoriske eller strukturelle ændringer, som kræver et godt lederskab, for at overgangen bliver så god som mulig. Hvis du har modtaget kurser eller rådgivning om forandringsledelse, er du meget bedre klædt på. Du kan finde kurser i forandringsledelse her.

Forbered hele virksomheden

En ting er, at lederne har modtaget kurser i forandringsledelse. Det er første skridt på vejen til en mere resilient virksomhed, men det kræver stadig en ændret indstilling i hele virksomheden. Det er vigtigt, at jeres virksomhed eller organisation generelt bliver mere klar til forandring, hvis de skulle opstå. Hvis organisationen er godt klædt på, vil omstillingen typisk også gå noget mere strømlinet, end hvis I skal til at ændre grundlæggende ting.

Nogle ændringer skal foregå på strukturelt niveau – andre skal helst foregå på det mere personlige niveau. Sidstnævnte er især relevant for ledere, der har brug for at udvikle sine kvalifikationer på et personligt niveau. Det vil typisk klæde lederen bedre på til at strukturere afdelingens opgaver i en forandringsbaseret hverdag, men kan også gøre vedkommende bedre til at tage individuelle samtaler med medarbejdere eller indføre tiltag, der kan hjælp alle på vej. Det vigtigste er at kende værktøjerne til at nå dertil.