Hvad sker der, når man trækker i sit suit eller spadseredragt og tager på arbejde i verden – glemmer man de normer og regler, man normalt spiller efter?
Nej, vel? Mere end 40 mio. mennesker verden over befinder sig i slaveri, og en fjerdedel af dem er børn. Erhvervsrejsebureauet BCD Travel vil gerne sprede budskabet om, at man som forretningsrejsende kan gøre en forskel i det arbejde, som blandt andet ECPAT (End Child Prostitution And Trafficking) står for, hvis man ser noget mistænkeligt ude omkring.
Menneskehandlere benytter sig ofte af fly, tog og bil, når de skal transportere ofre, og de bruger hoteller, når ofrene udnyttes. BCD Travel vil være med til at skabe opmærksomhed blandt virksomheder, leverandører og forretningsrejsende ved at oplyse egne medarbejdere om, hvordan man lægger mærke til og også anmelder tegn på børnemisbrug. Og samtidig opfordre kunder til at tilmelde sig ECPAT og engagere deres rejsende i, hvordan de kan være med til at gøre en forskel ved at registrere og anmelde den slags kriminalitet.
Jo flere der arbejder sammen om at komme børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn til livs, jo større bliver chancen for, at det bliver svært at agere, når man er menneskehandler. BCD Travel har derfor indgået et samarbejde med den internationale interessegruppe ECPAT for at få ram på det. Der er på den baggrund bl.a. udgivet en video, hvor forretningsrejsende præsenteres for advarselssignalerne på børneslaveri og seksuel udnyttelse af børn. Også andre fælles initiativer tages.
Læs også: Hovedkort og bikort
For forretningsrejsende kan mere end at gøre gode forretninger: De kan se og høre, når noget ikke er, som det bør være.
BCD’s samarbejde med ECPAT er ikke det eneste i den boldgade. Erhvervsrejsebureauet deltager også i The Code, som er et rejsebrancheinitiativ med flere medlemmer, og her handler det om, at The Code opfordrer medlemmerne til at stille læringsværktøjer til rådighed og støtte initiativer for at sætte en stopper for seksuel udnyttelse af børn.