16. november 2021 er der igen kommunalvalg i Danmark. Der skal vælges byrådsmedlemmer i landets 98 kommuner. De valgte byrådsmedlemmer sidder i en 4-årig periode, og i modsætning til Folketinget, kan der ikke komme nyvalg undervejs i en periode.
Sponsoreret indhold
Antallet af byrådsmedlemmer varierer fra kommune til kommune, men en rettesnor er at der vælges 1 byrådsmedlem pr 1-2.000 indbyggere i almindelige kommuner.
Opgaverne der behandles er mangeartet, alt fra navngivning af veje til drift af plejecentre og skoler.
Typisk er der en styrelsesvedtægt, der beskrives hvilke udvalg, som behandler de forskellige områder – se eksempelvis styrelsesvedtægten for Sorø Kommune her.
Hvis du gerne vil være med til at træffe beslutninger i din kommune, så kan du stille op til kommunalvalget, selve valghandlingen finder sted d. 16. november 2021, men inden da skal du finde et parti at stille op for – eller lave din egen liste.
Hvis du vil have hjælp til at opnå valg, så kan Byportalerne hjælpe dig med at få dine mærkesager ud til borgerne i din kommune. Her kan du læse om hvordan du bliver synlig frem til kommunalvalget.
Typisk stiller der mindst 4 gange så mange op, som der kan vælges ind, så selv med promovering via Byportalerne er der ingen garanti for at du bliver valgt. Erfaringsmæssigt skal du også bruge andre virkemidler – eksempelvis valgplakater