Sådan udfører man en test af de bedste kredittkort

At erhverve sig det bedste kredittkort gøres bedst gennem at udføre en test, kombineret med grundig research.

Sponsoreret indhold

Her er det selvfølgelig oplagt at gøre brug af internettet, men det er dog vigtigt at pointere at online søgninger, på eksempelvis Google, kan være præget af betalt annoncering. 

Derfor vil topresultaterne oftest bestå af hjemmesider hvor firmaerne bag har betalt for at ligge øverst. Gå derfor kritisk til værks og fald ikke for overskrifter som ”Bedste kredittkort i Danmark” eller ”Absolut laveste rente”. Alle firmaer kan påberåbe sig sådanne ting og det er derfor tilrådeligt at sammenligne mange udbydere og eventuelt indhente forskellige tilbud fra forskellige firmaer. 

Sidstnævnte er en god ide da du ofte vil komme ud for at din økonomiske situation bliver taget i betragtning når kortudbyderen overvejer hvilke betingelser de vil opstille for dig. Derfor kan de forskellige tilbud varierer alt efter hvert enkelt firmas ”sindelag”. 

Bonusser, rabatter osv.

Rigtig mange kredittkort udlover særlige rabatter og fordele til deres kunder, hvilket igen understreger vigtigheden af at foretage en grundig gennemgang af de forskellige firmaers tilbud. Find ud af hvad der passer til dine behov. Kører du meget i bil, kan det eventuelt være en ide at anskaffe et benzinkort med en kreditløsning, da du derved også opnår rabat på bl.a. benzin og bilvask. 

Er du derimod typen der rejser meget? Her kan et kredittkort der tilbyder rejseforsikring være en fordel. Nogle kort giver også adgang til lufthavnslounges, hvilket kan fungere som et afslappende pusterum når du skal rejse over større afstande og mellemlandingerne er lange. Hvis dit kort skal være en følgesvend på ferier og rejser er det også en god ide at læse op på gebyrer på kontanthævninger i udlandet, samt hvor meget udstederen tager for omregningen af dine danske kroner i banken til den lokale valuta når du anvender dit kort i butikker. 

Overvej hvor høj en kredit du er interesseret i at have. Nogle kort har et meget begrænset råderum, mens andre korttyper har meget høje kreditgrænser. Diners Club tilbyder sågar ubegrænset kredit. For nogle vil en lav kreditgrænse var smartest da de ellers vil have svært ved at betale tilbage til tiden, men andre vil kunne se fordelen ved vildere udskejelser. Skønt du selvfølgelig vil have en personlig indstilling til kreditgrænsen, så afgøres dette selvsagt ikke af dig alene. Udstederen af kortet vil, som tidligere nævnt, granske din personlige, økonomiske situation og på baggrund heraf afgøre hvor høj en kreditgrænse de vil tillade dig.

Størstedelen af danske kort har en kreditgrænse på mellem 25.000 og 150.000 kroner. Det er omtrent det samme som i andre skandinaviske lande. I Norge har kredittkort ofte en lidt højere kreditgrænse siger https://www.kredittkortinfo.no, der spænder fra 50.000 til 150.000 kroner.

Bottomline 

Udvalget af kredittkort er stort og til tider næsten uoverskueligt. Det bedste kredittkort for den enkelte kan være stærkt varierende, og du bør overveje præcis hvilke fordele du vil kunne drage nytte af.

Undersøg markedet ordentligt, så du kender alle betingelser og vilkår, men også alle fordele, rabatter og bonusser du kan drage nytte af. Et kredittkort er alt i alt en særdeles nyttig ting at have, så længe du bruger det med omtanke og kender dets muligheder og begrænsninger.