At opsige sit lejemål er faktisk noget rigtig mange lejere er bekymret for – og som kan være rigtig dyrt. Derfor er de bedste råd nu samlet i denne artikel.
Sådan opsiger du din lejlighed
Når du opsiger dit lejemål, så er der ofte 2 tidsrammer, som gælder i 98 % af alle tilfælde. Det er nemlig 1 måned og 3 måneder. Der er en 1 måneds opsigelse, hvis du skal opsige et værelse (altså hvor du har lejet eller fremlejet et enkelt værelse) og der er 3 måneders opsigelse, hvis der er tale om opsigelse af lejlighed. Det vil sige, at du har lejet en hel lejlighed, hvor der er køkken og bad. For at fjerne enhver tvivl, så er det faktisk fastsat i lejeloven og fremgår af alle typeformular af gældende lejekontrakter.
Hvis der er tale om en opsigelse fra udlejers side, så er reglerne langt mere kompliceret og i disse tilfælde, så bør man søge juridisk hjælp.
Hvad skal opsigelsen indeholde?
Når du opsiger din lejlighed, så er der faktisk ikke så mange krav. Der er to ting man som lejer skal have styr på, nemlig at opsigelsen er skriftlig og at udlejer ikke er i tvivl om, at der er tale om en opsigelse.
Hvordan skal opsigelsen afleveres?
D. 1/1-2019 kom der nye regler om digital kommunikation i lejeforhold, hvilket gør det væsentlig nemmere at opsige som lejer. Tidligere skulle du aflevere din opsigelse via brev, men nu kan du sende den via mail eller E-boks. Hvis du sender den via digitale medier, så anbefales det altid, at du får en bekræftelse fra udlejer, at denne har modtaget opsigelsen. På den måde, så er du på den sikre side.
Fraflytningssyn
Når du har opsagt, så bliver du efterfølgende indkaldt til et flyttesyn. Hvis dette flyttesyn kan det være en rigtig god ide at have en med. Det kan være dine forældre, ven eller kæreste. Det er nemlig sådan, at din udlejer ofte har en professionel fagmand med. Ved at i begge har en ekstra med, så kommer du ikke til at stå alene.
Husk at du som lejer skal indkaldes med 1 uges varsel. Hvis reglerne ikke overholdes, så kan det ende med at udlejer ikke kan gøre krav på istandsættelse.