Sådan ligger du et budget som studerende

Foto: Shutterstock

Er du studerende, og har du svært ved at få pengene til at række hver måned? Så kan du lige her lære, hvordan du ligger et budget på SU, og hvordan du får et overblik over din økonomi.

Få overblik over din økonomi

Som studerende på SU, kan det være svært at få pengene til at række, især hvis du ikke har et studierelevant job. Det er også nemt at bruge lidt for mange penge, hvis du skal i byen eller hvis du skal du og købe nye studiebøger. Derfor er det sindssygt vigtigt, at du har et overblik over din økonomi, så du ved, lige præcis hvad du har til rådighed hver måned, så du ikke bruger for mange penge hver måned. Det er jo nemt at gå ud og spise, eller at købe lidt øl i fredagsbaren, men hvis du kun har en SU til rådighed, så får dine penge hurtigt ben at gå på.

For at få overblik over din økonomi, så skal du finde ud af, hvad du har af indtægter. Du får selvfølgelig SU som studerende, men det kan også være, at du har et studiejob, eller at du får penge fra din familie. Her skal du have et overblik over, hvad du har af penge, der kommer ind på din konto hver måned. Så ved du jo, hvad du har af penge at bruge. Dog skal du også finde ud af, hvad du har af udgifter hver måned. Det er jo sådan noget som husleje, fitness abonnement, telefonabonnement, mad, forsikring og mange andre ting.

Bliv bedre til at spare penge sammen

Det er nemt at have mange udgifter hver måned, og det er super nemt at bruge penge. Det er dog bare ikke så nemt at være god til at spare penge op, fordi det bare er sjovere at bruge penge. Derfor har du nu mulighed for at lære, hvordan du bliver bedre til at spare penge sammen. Det kan være, at du har et forbrugslån, som du skal betale af, og det kræver jo, at du sparer pengene op og ikke bare bruger dem.

Derfor skal du hver måned tænke over, hvad du bruger dine penge på. Det kan du finde ud af, ved at tjekke din netbank. Så kan du nemlig finde ud af, hvordan du bruger dine penge, og hvis du nu bruger mange penge på mad, at spise ude eller måske endda øl. Så er det her, du kan gå ind og spare. Det er noget, der kræver lidt tilvænning, men det er altså muligt. Hvis du blot kan spare 500 kr. op hver måned, så har du mulighed for at spare nogle penge op, så du altid har penge til rådighed, hvis der skulle ske noget.

Sådan får du råd til de ting, du drømmer om

Hvis du går og drømmer om at komme ud og rejse, eller hvis du drømmer om at flytte, så kræver det en opsparing. Det kræver, at du har nogle penge, som du kan bruge på de ting, som du drømmer om. Det kræver, at du begynder at spare penge sammen, og det kan være rigtig svært, især på en SU.

Du har altid mulighed for at få et studiejob, så du kan spare endnu flere penge sammen hver måned. På den måde har du meget mere frihed i dit budget og i din økonomi. Det giver dig mulighed for at købe lidt ekstra i hverdagen, men du får jo også mulighed for at spare flere penge sammen til alt det, du går og drømmer om.