Der kan være mange forskellige årsager til hvorfor man har brug for at låne penge, alt efter hvilken situation man står i. Det kan være at du står og mangler penge lige nu og her til betaling af regninger eller indkøb.
Sponsoreret indhold
Det kan også være at du er virksomhedsejer og skal bruge penge til nye inventarer eller produktionsudstyr eller som noget helt tredje, står som studerende og ikke kan få SU´en til at løbe rundt. Dog er det ikke helt ligegyldigt, hvilket lån du benytter dig af. Her får du kort oversigt over fem forskellige lån der passer bedst til præcis din situation.
Kviklån
Kviklån er en hurtig og nem måde at låne penge på. For det første er ansøgningsprocessen ofte kort og er noget du kan ansøge over nettet. Lånebeløbet ligger typisk mellem 500-6.000kr. og er derfor ikke det optimale lån du skal vælge når det gælder større køb. Kviklånet er derfor godt til dig, hvis du står og mangler penge hurtigt, men er samtidig en af de dyreste lån på markedet, hvilket du selvfølgelig skal være opmærksom på, inden du klikker send på låneansøgningen.
Banklån
Et banklån er en lidt længere proces og er et lån som din egen bank kan tilbyde dig. Banken vil her gennemgå din økonomi grundigt ved at kigge på dine årsopgørelser, privatbudgetter og lønsedler og dermed vurderer din kreditværdighed. Banken vil også tjekke om du er registreret som en dårlig betaler gennem forskellige registre, såsom RKI. Din private bank er også interesseret i om du har god luft i din økonomi, for netop at vurdere om du er i en situation, hvor du er i stand til at kunne betale dit lån tilbage.
Erhvervslån
Et erhvervslån er til dig som ejer en virksomhed og er derfor ikke et lån du kan optage som privatperson. Et erhvervslån kan bruges til t dække forskellige udgifter såsom IT-udstyr, indretning af kontorlokaler, biler, produktionsudstyr og meget andet. Her er det vigtigt at finansieringen stemmer overens med din virksomheds planer på kort og langt sigt.
SU-lån
Et SU lån er til dig som er studerende og er en af de billigste lånemuligheder på markedet. Så hvis du er SU-modtager, men mangler lidt ekstra penge i hverdagen, så kan du hver måned optage et SU lån på ca. 3.000 kr.
Billån
Et billån kan du optage hos enten din egen eller anden bank, men der er også mange bilforhandlere der kan tilbyde et lån til finansieringen. Du skal typisk have ca. 10-20 procent af købesummen til udbetaling og resten kan du låne via et billån. Låneudbyderen har sikkerhed i bilen, hvilket betyder, at hvis du ikke kan betale lånet tilbage, så har de ret til at kræve at din bil skal sælges og dermed får låneudbyderen pengene fra salget.