Vælg den rette a-kasse

Det kan være en større udfordring end som så, når man ønsker at vælge den helt rigtige arbejdsløshedskasse til egne behov.

Der findes et hav af forskellige a-kasser, og ved første øjekast kan det være svært at vurdere, hvilken der er den rette. Derfor har vi udarbejdet denne artikel, hvor vi vil komme nærmere ind på, hvordan du ender med at stå med den helt rigtige a-kasse.

Hvilke behov har du?

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du kender dine egne behov. Er du ikke klar over, hvad du søger, så vil din søgen hurtigt kunne trække ud. Derfor bør du sætte dig ned og kigge på, hvad du reelt set har brug for. I den forbindelse kan du spørge dig selv om følgende:

  • Ønsker du blot at optjene anciennitet, så du kan få dagpenge, hvis uheldet skulle være ude, eller ønsker du nogle af de services, som mange a-kasser også tilbyder?
  • Ønsker du at finde den absolut billigste a-kasse, eller er der ting såsom juridisk hjælp, som du prioriterer højere end prisen?
  • Ønsker du også at tilmelde dig en fagforening, eller er det udelukkende arbejdsløshedskassen, som du er ude efter?

Ovenstående er spørgsmål, som kan være gode at stille sig selv, før man påbegynder jagten. De kan være med til at snævre feltet ned, så du ikke skal vælge imellem helt så mange. Find din a-kasse ved at definere dine egne behov først. Så vil du også opleve, at hele processen kan gå relativt stærkt.

Sammenligning af priser på a-kasser

Du har måske brugt en lignende service før. En helt klassisk prissammenligning kan være yderst værdifuld, hvis du er ude efter at finde en a-kasse, som stemmer overens med dine behov, men hvor du samtidig også ønsker at holde det økonomiske aspekt in mente.

Det kan lyde som om, at en sammenligning af priser tager lang tid. Det vil det i og for sig også gøre, hvis du selv skulle ud og lave en sammenligning. Der findes dog i dag tjenester, som har gjort arbejdet for dig. Her kan du taste dine behov ind, og ud fra disse vil valgmulighederne automatisk filtreres. På den måde sparer du utrolig meget tid i din søgen efter den rette a-kasse.

Her vil du endvidere ofte også have mulighed for at læse meget mere om de enkelte arbejdsløshedskasser. Der kan være yderst relevante informationer, som er nødvendige for dig at kende til. Det kunne eksempelvis være, hvis en a-kasse udelukkende er for folk, der har en akademisk uddannelse. Er du ikke selv i besiddelse af en sådan uddannelse, så er denne a-kasse nemlig ikke relevant for dig. Vi anbefaler derfor altid at læse nogle af de artikler, som findes på disse sider, da det vil gøre dig i endnu bedre stand til at foretage det rigtige valg.