Skab glæde hos dine ansatte, og få mere ud af dem

Vil du gerne have dine medarbejdere til at arbejde en smule mere effektivt, og har du tænkt over, hvordan det er muligt for dig at få dem lidt mere op i gear?

Måske er det på tide, at du gør noget aktivt for dem, for det kan faktisk mange gange være med til at give dem et boost, som gør, at de arbejder lidt bedre for dig.

Men hvordan er det så lige, man motiverer de medarbejdere, som ikke rigtig er oppe i gear, eller dem, som virker til at være kørt døde? Nogen glæder sig måske mest bare til at få fri, så de kan komme hjem på sofaen og læse nyheder på https://fodboldnyheder.dk. Hvis det er tilfældet, skal du selvfølgelig give dem noget, de har brug for, så de kommer tilbage på sporet.

En medarbejderdag – den seriøse

Et første bud kunne være at skabe en rigtig medarbejderdag. Det skal selvfølgelig være noget, du betaler de ansatte for, med mindre du gør det til en frivillig ting. Sådan en kan foregå både seriøst og useriøst, men hvis dine medarbejdere har vist tegn på ugidelighed og manglende motivation, så skal den nok helt sikkert være relativt seriøs. Derfor må og skal der selvfølgelig også være nogle sjove elementer, som gør det spiseligt.

På en medarbejderdag kan I få snakket ud om de ting, som ikke fungerer. I en travl hverdag er der måske ikke rigtig plads til at tage fat om kernen af problemerne, men nu har I tiden til virkelig at sidde ned og diskutere, hvad der er gået galt, og hvordan det kan rettes op. Går det slet ikke så dårligt endda, kan I tale om, hvad der faktisk fungerer, og hvordan I kan skubbe det endnu mere i en god retning.

En tur i go cart – den sjove

Det kan også være, der bare er brug for et energiboost, og så er det måske en tur i gokart-hallen, du skal overveje for dine medarbejdere. Det er i hvert fald en aktivitet, de fleste nyder til fulde, og det gælder faktisk lige meget, om man normalt har fart og benzin i blodet eller ej. Det er en virkelig sjov aktivitet, hvor man griner hele vejen hjem, og det er også noget, de ansatte vil snakke om sammen fremadrettet.

Man kan sagtens kombinere sådan en oplevelse med nogle gode snakke før og efter, og måske er det faktisk en fin idé at kombinere de to ting, så det ikke bliver enten alt for seriøst eller useriøst.

Ændringer i hverdagen

Det kan også være ændringer i hverdagen, som er nødvendigt. Her skal man kigge på, om der strukturelt er nogle ting, som ikke er i orden. Det kan blandt andet handle om, at nogle medarbejdere ikke fungerer sammen, og så skal de placeres anderledes. Det kunne også tænkes, at man kan udnytte bestemte individers kompetencer bedre i andre sammenhænge, og det er en chefs job at løse den slags.