Salling afhænder svensk arm af discountkæde

Foto: Salling Group

Handlen omfatter Netto Sveriges totale butiksportefølje, som består af 163 butikker

Salling Group har indgået en aftale med det svenske selskab CBS om et frasalg af Netto Sverige. 

For Salling Group er aftalen strategisk vigtig for vækstambitionerne på koncernens øvrige markeder.

"I Salling Group er vi meget tilfredse med aftalen, som gør, at vi kan øge investeringerne på færre markeder og yderligere fokusere vores virksomhed til gavn for kunder i Danmark, Polen og Tyskland," siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Med frasalget af Netto Sverige intensiverer Salling Group sit investeringsprogram og investerer offensivt i en betydelig opgradering af de fysiske butikker, digitale løsninger samt i øget onlinesalg af dagligvarer. Alene i udrulningen af det nye Netto butikskoncept i Danmark, Polen og Tyskland planlægger Salling Group i 2019 at investere mere end en mia. kr.

Aftalen med CBS indebærer, at Salling Group leverer overgangsydelser i en given periode efter gennemførelsen af transaktionen, mens butikkerne omdannes i CBS-regi.

"Vi tager i dag et historisk skridt, når vi i CBS går fra 240 til 400 butikker. Netto Sverige har på et forbilledlig vis opbygget et stærkt butiksnet i det sydlige Sverige, som vi nu ser frem til at satse yderligere på og videreudvikle," siger Christian Wijkström, administrerende direktør i CBS.

Netto Sverige åbnede sine første svenske butikker i maj 2002, og aftalen om at overdrage forretningen omfatter også de 2000 medarbejdere i Netto Sverige.

"Det har været vigtigt for os at indgå en aftale, som også kommer vore svenske kolleger til gode. Vi er taknemmelige for den store indsats, de har ydet i Netto Sverige gennem årene, og vi ønsker dem al mulig held og lykke som en del af CBS," siger administrerende direktør i Salling Group Per Bank.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købsprisen for transaktionen, der planlægges gennemført i løbet af sommeren. Aftalens gennemførelse forudsætter godkendelse fra de svenske konkurrencemyndigheder.

To store nordiske kæder

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job til  alle og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Sverige, Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Salling Group er ejet af Salling Fondene, og derfor går en del af virksomhedens overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

CBS AB driver omkring 240 butikker. Virksomheden har kontorer i Stockholm, Malmø og Borlänge og omsætter for SEK 16 milliarder med 7.500 medarbejdere. CBS er ejet af Kooperativa Förbundet og Konsumentföreningen i Stockholm. Administrerende direktør er Christian Wijkström.