Passagervæksten fortsatte for Norwegian i oktober

Foto: Norwegian

Stadig flere vælger at flyve med Norwegian. I alt valgte næsten 3,4 millioner passagerer at rejse med selskabet i oktober, en stigning på 8 procent i forhold til samme måned sidste år.

I alt 3.388.898 passagerer rejste med Norwegian i oktober, 240.387 (8 procent) flere end samme måned sidste år. Den totale trafiktilvækst (RPK) steg med 25 procent og kapacitetsvæksten (ASK) med 29 procent. Belægningsgraden var på 85 procent for hele rutenettet.

- Væksten er størst på selskabets langdistanceruter, og efterspørgslen er stabilt god. I tråd med strategien vil væksten fremover flade ud. Vi går nu ind i en periode, der generelt er præget af lavere efterspørgsel, hård konkurrence og høj oliepris, hvilket gør det endnu vigtigere at fortsætte arbejdet med at reducere selskabets omkostninger, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Generelt er udviklingen i yield positiv, men påvirkes af øget gennemsnitslængde per flyvning. Fordi indtægten per passagerkilomenter er lavere på længere flyvninger, falder selskabets yield i takt med, at andelen af langdistanceruter øges.

Norwegian gennemførte 99,4 procent af de planlagte flyvninger i oktober. Punktligheden var på 79,7 procent, en stigning på 1,4 procentpoint i forhold til samme måned sidste år.

Norwegians flådefornyelse forsætter i 2018. Selskabets fik leveret to fabriksnye Boeing 737 MAX 8 i denne måned. I alt for året får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800. Med en gennemsnitsalder på 3,7 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det vigtigste et flyselskab kan gøre for at reducere klimaudledning er at investere i ny teknologi og nye fly.