Pack Tech renser verdenshavene for plastik og genanvender den til ny emballage

Alt for meget plasticaffald ender i havene. Foto: Shutterstock.

Plastikaffald i verdens have er én af de største miljømæssige katastrofer på kloden. Den danske emballagevirksomhed Pack Tech A/S omlægger nu store dele af produktionen af plastikemballage til OWP – Ocean Waste Plastic: Plastik, der er indsamlet fra verdenshavene.

Hvert eneste minut dumpes plastik svarende til en fuld lastbil i havet, og det anslås, at der i 2050 vil være mere plastik end fisk i verdenshavene målt i vægt. Som global leverandør af plastikemballage til nogle af verdens største skønhedsbrands ønsker Pack Tech at gå forrest for at nedbringe den massive plastikforurening, der truer verdens have og dermed vores natur og sundhed.

”På rejser rundt i verden har jeg set strande, der allerede i dag flyder med plastik. Hvor slemt kommer det ikke til at blive i fremtiden, når mine børn vokser op? Som ejer af en virksomhed der producerer i plastik og agerer på et globalt marked, véd jeg, at jeg har et ansvar, og jeg har i mange år ønsket at gøre noget ved det,” siger CEO i Pack Tech Christian L. Jensen.

Idéen om at gøre genanvendt plastik fra havene til Pack Techs kerneforretning startede allerede i 2014. Dog viste processen sig at være meget mere kompliceret og ressourcekrævende end først antaget. Men Pack Techs vision havde rygtedes. Pludselig viste de rigtige investorer sig, og med dem muligheden for at finde partnere på globalt plan, som kunne hjælpe med at gøre drømmen om at genanvende plastikaffald fra havene til virkelighed.

Samme kvalitet

Pack Tech kan nu præsentere en produktion, hvor plastikken først indsamles fra have, floder, strande og omkringliggende områder, og herefter sorteres efter plastiktype og farve, renses, smeltes og laves til plastikgranulat – og i sidste ende bliver til nye, smukke emballager.

Pack Techs Ocean Waste Plastic har ligeså høj kvalitet som nyproduceret plast og lever op til alle relevante certificeringer. Herudover kan affald fra verdenshavene genanvendes, hvilket er med til at sikre at plastikken, som er blevet fjernet fra havet, aldrig ender der igen.

En enkelt cremebeholder til for eksempel ansigtscreme produceret i 40% OWP (ocean waste plastic) fjerner cirka 10 plastikposer fra havet, og med en produktion på flere millioner produkter om året vil Pack Tech i alt fjerne ca. 800 tons plast fra havene i 2019. Som en ekstra gevinst udleder produktionen af OWP >50% mindre CO2 end produktion af ny plast og belaster derfor miljøet betydeligt mindre.

Der er efterspørgsel på Pack Techs Ocean Waste Plastic, og blandt andet har det verdenskendte hårplejemærke Kevin Murphy valgt at få produceret alle deres produkter med OWP.

”Med OWP håber vi at skabe en revolution ikke bare inden for vores egen branche, men for hele den måde vi generelt tænker plastaffald og genanvendelse i dag. Vi oplever en massiv interesse for vores OWP. Det er dejligt, at der er et globalt ønske i branchen om at redde vores verdenshave fra plastforurening, og med OWP kan Pack Tech nu præsentere en måde at gøre det på, som tilmed er miljøvenlig. Det gør mig utrolig glad og stolt,” siger Christian L. Jensen.