Optag lån online til de uforudsete udgifter – men vær opmærksom på hvilket du tager

Foto: Shutterstock

Det er altid når man har allerflest udgifter at der kommer flere udgifter. Det er stort set også altid sidst på måneden at vaskemaskinen står af eller pengene render ud. I disse tilfælde kan man helt naturligt have behov for en ekstra kapitalindsprøjtning.

For at finde den nemmeste vej til et fordelagtigt og billigt lån bør du overveje online lån og minilån. De online muligheder er ikke alene konkurrencedygtige på pris, de er tilmed fleksible og nemme at optage, så man kan komme videre med den proces man står midt i. På denne måde bliver man altså ikke bremset i dagligdagens rutiner og sat i stå af bureaukrati og rutiner.

Øget konkurrence på det online lånemarked gør minilån attraktive

De online lån er de seneste år blevet mere og mere populære blandt danskerne. Dette er der mange grunde til. Efter den store finansielle krise er kravene til udlån hos de traditionelle banker skærpet markant. Det betyder at processen med at låne, selv små beløb, i banken er blevet meget omfattende. Man skal ned i banken, tale med sin rådgiver, argumentere for hvad pengene skal bruges til og hvorfor det er vigtigt. Derefter skal man kreditvurderes i større eller mindre grad og slutteligt vente på svar om lånet kan gennemføres og på at få pengene til udbetaling.

Processen kan hurtigt tage tid, fra beslutning til gennemførelse. Som et konkret modsvar til dette er de online lån vundet frem. Disse er især populære til minilån. Her kan du finde minilån. Efterspørgslen efter de online lån er stor og hermed er udbuddet fulgt efter. Det betyder at der i dag er rigtig mange udbydere af online lån på markedet. De kæmper om kunderne ved at underbyde hinanden i pris og vilkår. Dette kommer dig som forbruger til gode, ved at du kan finde attraktive lån/minilån til gode priser og fornuftige løbetider.

Find det billigste lån

For at finde det mest attraktive lån må man sammenligne priser fra de udbydere der tilbyder lånet. Dette gøres nemmest ved at anvende prissammenligningssider. Via disse sider kan du indtaste dine kriterier for lånet og nemt og hurtigt få en lang liste med udbydere der tilbyder netop dette lån. Priserne vil fremgå klart og tydeligt, således at du hurtigt og nemt kan sammenligne. Her kan du se vilkår i form af omkostninger, renteniveau og løbetider. Vær opmærksom på at ved små lån som minilån, at løbetiderne vil være forholdsvis korte. Der er tale om små billige lån, der derimod hurtigt skal tilbagebetales.

Fleksibel og diskret låntagning ved optagelse af online lån

Modsat optagelse af lån i de traditionelle banker, er de online lån langt mere fleksible og diskrete at optage. Du skal ikke ned i din lokale bankfilial for at tale med en rådgiver, du skal ikke fortælle om hvad du skal bruge pengene til og du skal ikke igennem en omfattende kreditvurdering. I stedet kan du sidde hjemme i din dagligstue med din mobil, telefon eller tablet og søge direkte om lånet. Du vil kunne udfylde ansøgningsblanketten online på få minutter, få svar med det samme samt typisk have pengene inden for 24 timer. Det er nemt og enkelt og med meget høj diskretion. Især i situationer hvor du blot har brug for et lille lån for at komme videre, er der typisk også behov for at det sker hurtigt uden for meget bureaukrati, således at man hurtigst muligt kan komme videre med tilværelsen.

Gå altid efter billigste udbyder

Når du søger efter det billigste lån online, sammenligner priser og skal vælge en låneudbyder bør du altid gå efter den billigste af slagsen. Dette er uanset hvilken udbyder det er. Det gør ingenting at du ikke selv kender navnet på udbyderen. Alle finansielle virksomheder der driver bankvirksomhed i Danmark, er under opsyn af Finanstilsynet, som vil sikre at gældende love og regler på området vil blive overholdt.

For ar finde det billigste lån, skal du ikke alene kigge på renten, men derimod på betegnelsen ”ÅOP”, der står for ”årlige omkostninger i procent” og som betegner alle de samlede omkostninger der er forbundet med lånet. Udbyderne af lån er forpligtet til at oplyse ÅOP klart og tydeligt på deres lån.