Opbakning til ny togstrækning: Billund-Aarhus direkte

Foto: Pressefoto

Der er stor opbakning fra Erhverv Aarhus og blandt befolkningen til en hurtig, direkte forbindelse mellem Aarhus, Skanderborg og Horsens til Billund Lufthavn. Rejsen kan starte i toget fra Aarhus H og være ved hovedindgangen i Billund Lufthavn på under en time.

Billund Lufthavn har fornyeligt fået ingeniørvirksomheden NIRAS til at analysere mulighederne for at anlægge et tillægsstykke på den jernbane, der allerede er politisk besluttet fra politisk hånd: Billund-Jelling/Gadbjerg. Tillægsstykket, som NIRAS har undersøgt, fører videre til Horsens og skaber en direkte forbindelse mellem Billund Lufthavn-Aarhus.

Når det handler om rejser – om det er ferierejser eller erhvervsrejser – må det gerne være så bekvemt som muligt. Og forslaget om den nye strækning bliver taget godt imod af vestdanskerne.

Rejsen mellem Billund Lufthavn og Aarhus H vil kun tage 55 minutter, og det vil være et stort aktiv for ferierejsende, pendlere og erhvervsrejsende i både Horsens, Skanderborg og Aarhus. Over 50 procent af husstandene i Aarhus har ikke adgang til bil og ville derfor have gavn af en togforbindelse. Mads Sieron Thorsen bor i Aarhus, og selvom han hører til minoriteten af husstande med egen bil, er en togforbindelse til Billund Lufthavn meget attraktiv:

"Når min kæreste og jeg flyver sydpå, flyver vi altid ud af Billund Lufthavn. Hvis det var muligt ville vi helt sikkert foretrække at tage toget til lufthavnen i stedet for selv at køre. Det ville give en større ro og frihed, fordi vi ikke skulle tage højde for trafik, parkering osv.," siger Mads Sieron Thorsen.

Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn understreger ligeledes, at der er stor opbakning til en forbindelse fra Billund-Aarhus, der giver hurtigere tilgængelighed for hele det østjyske vækstbånd.

"En stor undersøgelse viser, at 61 procent af vestdanskerne er positive stemt over for en togforbindelse, der gør tilgængeligheden lettere til Billund Lufthavn fra hele det østjyske vækstbånd. Den hurtige forbindelse vil også give østjyderne flere rejsevalgmuligheder til fodbold, da flyselskaberne kigger meget på den nationale infrastruktur, når de åbner en ny rute. Den nye togforbindelse vil sætte endnu mere skub i ruteudviklingen og gøre Vestdanmark endnu mere attraktiv for udenlandsk erhvervsliv."