JYSK fylder rundt og indtager nyt land

Købmand Lars Larsen med sin kone Kristine Brunsborg under åbningen af den første butik i JYSK-kæden, som i dag - 40 år senere - fortsat sælger dyner og pudevår fra adressen på Silkeborgvej i Aarhus.

Den 2. april 2019 er det 40 år siden, den første JYSK-butik slog dørene op. Ekspansion har siden da været en grundsten i JYSK, og jubilæet fejres derfor med åbningen af boligkædens første butik i Irland.

40 år er gået siden grundlægger af JYSK, Lars Larsen, bød de første kunder velkommen i JYSK i butikken på Silkeborgvej i Aarhus den 2. april 1979. 

Siden da er kunder blevet budt velkommen i over 2.700 butikker i mere end 50 lande verden over.

Som en naturlig del af JYSKs fortsatte ekspansion markeres jubilæet derfor med åbningen af kædens første butik i Irland.

”Jeg kunne ikke forestille mig nogen bedre måde at fejre JYSKs 40-års jubilæum end at føje endnu et land til det JYSKe verdenskort. Ekspansion har været en del af DNA’et i JYSK, siden den første butik åbnede for 40 år siden, og jeg er glad for at kunne markere det ved at åbne vores første butik i Irland, som er det sidste større land i Europa, der indtil nu har manglet muligheden for at handle i JYSK-butikker,” siger grundlægger og formand for bestyrelsen i JYSK, Lars Larsen.

15 nye butikker planlagt

Lars Larsen klipper selv snoren til den første JYSK-butik i Irland, der åbner i byen Naas, som ligger cirka 40 kilometer fra hovedstaden Dublin. Til åbningen den 2. april får han blandt andet selskab af den danske ambassadør i Irland, Uffe Balslev, samt byens borgmester Billy Hillis.

”Nyheden, om at vi åbner, har allerede fået masser af positiv opmærksomhed i lokale medier, så jeg håber, at en masse kunder vil møde op og fejre denne særlige dag sammen med os,” siger Lars Larsen og fortsætter:

”Vi glæder os til byde de irske kunder velkommen og præsentere dem for vores sortiment og den skandinaviske kultur, som har været med til at gøre JYSK til en succes i de mange andre lande, vi har åbnet i. Når vi ser på markedet, har vi en stærk forventning om, at der er gode muligheder for at vokse i Irland,” siger Lars Larsen.

Planen er indtil videre at åbne 15 butikker med 200 nye jobs til følge.