Grønne fodspor fra dansk erhvervsrejsebureau

Man taler ikke længere om grønne fingre men om grønne fodspor. Erhvervsrejsebureauet BCD Travel med afdelinger i Valby og Aarhus har netop fået en high-five på, at de efterlader fine, grønne fodspor. Det er EcoVadis, der uddeler medaljer.

BCD Travel har netop modtaget en fornem guldmedalje for deres bæredygtighedsarbejde, og den grønne hædersbevisning placerer erhvervsrejsebureauet i top 1 % ud af tusindvis af leverandører, som vurderes af EcoVadis. EcoVadis betegnes som verdens førende og uafhængige vurderingsbureau inden for bæredygtighed i virksomheders forsyningskæder.

”Da BCD Travel har bæredygtighed og socialt ansvar som en fundamental del af sin vision og forretningsmodel, er det tilfredsstillende at se, at indsatsen bærer frugt, og at uafhængige vurderingsbureauer som EcoVadis anerkender det. Kollegerne og jeg er stolte over at være en del af en global virksomhed, der formår at gøre værdikæder mere bæredygtige og dermed sætte grønne fodspor”, siger Thomas Friis Rasmussen, Director Client Management Nordic.

Guldmedaljen blev denne gang sikret, da BCD Travel har forbedret sig hele 18 % i sin samlede score, siden selskabet for første gang opnåede EcoVadis-guld i 2016. Resultatet er særligt bemærkelsesværdigt, da det, i takt med at en virksomheds bæredygtighedsprogram modnes, bliver mere og mere udfordrende at foretage yderligere kvantespring i EcoVadis’ bedømmelse.

"At opnå en guldmedalje fra EcoVadis er en imponerende præstation, ligegyldigt hvornår den gives; at fastholde den højeste rating tre år i træk placerer os blandt verdens bedste leverandører, hvad gælder vores engagement i bæredygtighed", siger John Snyder, BCD Travel President og CEO. "Det er en essentiel præstation, der afspejler vores vision og mission som virksomhed".

BCD’s forbedring siden sidste år bygger på en håndfuld nye nøgleinitiativer, herunder:

  • En forbedret rapportering for således endnu bedre at imødekomme Global Reporting Initiative (GRI)-indberetningen
  • Implementering af et certificeret globalt management-system for miljø, sundhed og sikkerhed
  • Forøgelse af antallet af globale ISO 14001 certiciferinger og OHSAS 18001 til 70 %
  • En forbedret miljørapportering, som inkluderer CDP (Carbon Disclosure Project) indrapportering samt Carbon Verification Statement
  • Implementering af yderligere globale politikker inden for arbejdspraksis, menneskerettigheder og bæredygtigt indkøb

EcoVadis anvender en vurderingsmetode, der analyserer 21 kriterier på tværs af fire kategorier: Miljø, godt arbejdsmiljø, etik/fair forretningspraksis og forsyningskæden. Metoden baserer sig på internationale bæredygtigheds-standarder som UN Global Compact, den internationale Labour Organization (ILO), Global Reporting Initiative (GRI), ISO 26000 standarden samt FN’s Guiding Principles for handel og menneskerettigheder.

Mere end 150 førende multinationale virksomheder fra hele verden, herunder Verizon, Nestlé, Johnson & Johnson, Heineken, Coca-Cola Enterprises, Nokia, L’Oréal, Bayer, Alcatel-Lucent, ING Bank, Air France-KLM, Centrica/British Gas, BASF og Merck, bruger EcoVadis til at evaluere deres forsyningskæders bæredygtighedsniveau.