Det danskejede brændstofselskab Go’on har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018, og det viser et overskud på 10,4 mio. kr. Ledelsen betegner resultatet som acceptabelt.
”Vi har oplevet en positiv udvikling i salget på tankstationerne gennem hele 2018, og vi har haft vækst både organisk og i form af 12 nyåbnede stationer. Vores salg på stationerne er vokset med 13% i 2018. Samtidig har vi haft succes med vores nybyggede greenfield-anlæg, som er tankstationer, som vi har bygget helt fra bunden ofte med lokale samarbejdspartnere,” fortæller Mick Kjær, administrerende direktør i Go’on.
Go’on kunne i december 2018 fejre sin 10-års fødselsdag, og det dansk ejede selskab kan se tilbage på en rejse, som ikke mange havde forudset. Om få uger åbner selskabet sin tankstation nummer 150 i Danmark.
”Da vi startede op i 2009, fik vi mange kommentarer om, at det marked var fuldstændig dækket ind, og der var ikke plads til sådan en ny lille dansk spiller. Men vi havde en strategi om at åbne stationer i de områder, hvor alle de andre var flygtet fra, nemlig yderområderne i Danmark, eller det som nogle betegner som Udkantsdanmark. Og nu efter 10 år ser det ud til, at vi er lykkedes med strategien om, at vi vil holde de lokale kørende,” påpeger Mick Kjær. Go’on har i dag en markedsandel i Danmark på ca. 3.5% af brændstofsalget til personbiler.
Skaber liv i landsbyerne
En del af tankstationerne er startet op i samarbejde med lokale borgere eller virksomheder, og dermed er Go’on med til at holde liv i landsbyerne rundt om i Danmark, og det glæder man sig over hos ledelsen.
”Vi har valgt at være synlige og støtte op i de lokalsamfund, hvor vi har tanke. Det er forenings- og forretningslivet, som er med til at holde liv i landsbyerne, og når vi kan være med til at åbne et anlæg sammen med en flok borgere, der starter en lukket købmand op, så har det stor betydning for dem, der bor i lokalområdet,” forklarer Mick Kjær.
Sådanne samarbejder er der adskillige eksempler på, bl.a. fra Vester Hæsinge på Sydfyn, hvor en borgergruppe ønskede at holde liv i en købmandsbutik, og sammen med Go’on etablerede de et tankanlæg ved butikken. Og i landsbyen Tvis åbnede en lokal mand et nyt supermarked med tilhørende Go’on tank.
For at vise sin opbakning lokalt afholder Go’on hvert år to konkurrencer, hvor man kårer Årets Lokale Ildsjæl og Årets Forening med en samlet præmiesum på 500.000 kroner.
Hos Go’on ser man ind i et 2019, som man forventer vil komme til at ligge over resultatet for 2018. Der er planer om at etablere op mod 10 nye anlæg, hvoraf de 6 allerede er planlagt. På den baggrund er det ledelsens forventning, at man vil opnå vækst i driftsresultatet for 2019.