Er erhvervsrejsebureauerne døende?

Nej, ikke just. I dag udsender et af verdens største erhvervsrejsebureauer deres årsresultat, og det er rekordgodt.

Men hvordan hænger det sammen med, at de samtidig anbefaler virksomheder at foretage flere skype-kald og videokonferencer, når internationale møder skal holdes, for at reducere flytransport?

BCD Travel har netop offentliggjort deres finansielle resultat for 2018 med et samlet salg på 27,1 milliarder US dollars, inkl. partnersalg på 10,7 milliarder US dollars. Salget steg med 6 % i forhold til 2017, og nysalg oversteg igen 1 milliard US dollars. Med nysalg menes ny forretning. Og det kan umiddelbart virke paradoksalt, når verden har mere fokus på bæredygtighed og klima end nogensinde. Erhvervsrejsebureauet skriver i en pressemeddelelse: 

John Snyder, Præsident og CEO for BCD: “2018 var på mange måder et usædvanligt år for BCD Travel. Vores fokus på partnerskaber og innovation, der er skabt til at engagere de rejsende og drive intelligente rejseprogrammer, er fortsat med til at tiltrække nye kunder og gøre det muligt for nuværende kunder at øge rækkevidden af deres rejseprogrammer. Det har også hjulpet os med at bevare branchens mest konsistente kundefastholdelse i løbet af det seneste årti.”

BCD Travels fortsatte stærke performance er styrket af en konkurrencedygtig vækstplan. I 2018 geninvesterede firmaet mere end 40 % af deres indtjening i teknologi og infrastruktur. En stor del af denne investering er afsat til BCD's digitale platforme, herunder DecisionSource®, som er en analyse- og rapporteringsplatform for travel managers, og TripSource®, som er en unik rejseplatform.

Forståelse af teknologiske muligheder for virksomheder synes at være en af nøglerne – og en adekvat rådgivning herom. Teknologi, der kan minimere rejsebudgettet, hvad gælder især hotel og fly. Men altså også en ærlig rådgivning om, at man måske ikke behøver at flyve hver gang men kan overveje en videokonference. 

I pressemeddelelsen står også, at 2018 var et år med stor anerkendelse af BCD's Talent Management-initiativer og deres indsatser inden for bæredygtighed:

  • BCD blev udnævnt som ’Most Admired Travel Management Company’ for andet år i træk og for sjette gang siden 2009 af læserne af The Beat, et ledende tidsskrift i branchen.
  • For tredje år i træk blev BCD tildelt guld af EcoVadis, som er verdens førende platform for bedømmelse af globale forsyningskæders Corporate Social Responsibility (CSR) aktiviteter.
  • John Snyder, Præsident og CEO for BCD, blev udnævnt som ‘Responsible CEO of the Year: Private Company ’ af Corporate Responsibility Magazine.
  • Forbes magazine satte BCD på deres 2018-liste over USA's bedste arbejdsgivere for kvinder. Tidsskriftet har bedømt BCD blandt USA's bedste arbejdsgivere tre gange.
  • BCD blev også placeret som nummer 29 på en liste over 100 virksomheder noteret for fleksible arbejdsmiljøer i 2018. Det var fjerde gang, at BCD blev placeret på listen udarbejdet af FlexJobs, som er en online jobsøgningsressource for fagfolk, der søger distancearbejde, deltidsarbejde eller andre fleksible job.