Dyrk yoga på stuegulvet med online yoga videoer

Det er blevet en kæmpe forretning, at lave online yoga videoer. Yoga er generelt en branche, som er i eksplosiv fremdrift.

Vil du gerne i gang med at dyrke yoga, så er der flere måder at komme i gang på. Du kan selvfølgelig henvende dig i dit lokale yogacenter og tilmelde dig et hold, men det kræver, at du skal ud af døren på et bestemt tidspunkt og i al slags vejr, hver gang du vil dyrke yoga.

Yoga på alle tidspunkter af døgnet

I stedet for yogacenteret kan du vælge at dyrke yoga hjemme på stuegulvet, eller hvor der nu er plads til det i dit hjem. På et hvilket som helst tidspunkt af dagen, som passer dig bedst, kan du udføre enkelte yogaøvelser, eller du kan gennemgå et helt program.

Der findes flere forskellige yogaformer, som er mere eller mindre fysisk krævende, og varigheden kan være alt fra 10 minutters solhilsen til en times yoga. Det gælder selvfølgelig om at finde den yogaform, som passer bedst til dig.

De mest kendte yogaformer

Hatha Yoga er den klassiske yogaform, hvor man udfører fysiske stillinger og laver åndedrætsøvelser, der dybdeafspænder kroppen. Astanga Yoga er en mere krævende yogaform, som består af en serie stillinger, der udføres uden pause. Kunsten er at komme i flow og koordinere åndedrættet med de fysiske øvelse. Power Yoga er for dig, som ønsker en effektiv træning, der kan mærkes.

Online yoga programmer

På YouTube ligger mange videoer med online yoga programmer, og her kan du selv vælge det, som du synes er bedst. Hvis du er nybegynder, er det en fordel, at programmet har en yogainstruktør, så du bliver guidet igennem yogaøvelserne.

Der findes desuden danske hjemmesider, som har samlet flere hundrede af de bedste online yoga programmer, og her står der også eksperter klar til at hjælpe dig. Du kan streame yogaprogrammer, når du har lyst, og du kan spole frem og tilbage i online yoga programmer alt efter behov.

Når du har fundet de bedste videoer kan du bruge et nedtællingsur til din tidstagning for stillingerne.

Hvordan finder du den helt rigtige online yoga video?

Du finder et et væld af online yoga videoer, som du kan anvende på en dvd-afspiller, hvis du stadig har sådan én. Måske har du allerede udset dig din favorit online yoga video? Men det kan også være, at du gerne vil prøve flere forskellige online videoer. Du kan vælge mellem nybegynder, let øvet eller øvet, og du kan tage yogatimerne i dit eget rolige tempo.

Vælger du at købe en online yoga video, så har du selvfølgelig udgiften til den, men til gengæld slipper du for at betale for yogatimerne i et yogacenter. Derhjemme kan du nemt iføre dig behageligt tøj og lægge yogamåtten på gulvet, og så er du i gang. Med yoga får du afspændt hele kroppen, og det giver en fantastisk følelse i kroppen at slippe hverdagens stress og jag og slappe af.