Dit liv som en virksomhed

For et par dage siden fik jeg en tanke, jeg ikke rigtigt har kunnet slippe så kom med rundt i dette lille tankeeksperiment hvor jeg gennemgår flere af de dele af en virksomhedsstrategi der kan overføres til dit privatliv.

En virksomhed forsøger hele tiden, at få det meste ud af deres ressourcer og stadig opfylde nogle minimumskrav. Disse mimimumskrav er forskellig fra virksomhed til virksomhed, hvilket også er gældende fra person til person. Af samme årsag vil dine valg angående privatøkonomi differencere fra mine, da vi med stor sandsynlighed har forskellige præferencer.

Hvis du foretrækker en kort video om emnet, kan du klikke ind på Neminvestering.dk.

Hovedkontor

Beliggenheden for firmaets hovedkontor skal give mening. For et murerfirma er det fx ikke nødvendigt at have adresse på de fineste steder i storbyen ved siden af Nordea eller lignende virksomheder. På samme måde skal du selv vurdere hvor du bedst bosætter dig. Der er mange faktorer at tage hensyn til, og nogle af dem kunne være, skole, størrelse, indkøbsmuligheder, afstand til job, foreningsliv i nærheden og naturligvis husleje/pris.

Vigtigst af alt er det at være kritisk og ærlig overfor dig selv. På den måde kan du undgå at sætte dig i en for høj husleje der hver måned sætter grænser for dine investerings- og vækstmuligheder og i en bolig der ikke bliver udnyttet optimalt. For nogle giver det god mening at leje, mens det for andre giver bedst mening at eje. Lad være med blot, at gøre hvad samfundet forventer af dig, men se indad og find dine egne behov.

Vækst/forbrug

Selvfølgelig vil alle virksomheder vækste, men det er umuligt at vækste hvis alle pengene bliver brugt før de kan investeres. Derfor er det vigtigt at have et skarpt øje på de udgifter der er i virksomheden og privatlivet. Især skjulte løbende udgifter til abonnementer, forsikringer og TV/internet kan være højt sat og stjæle store unødvendige beløb fra dig hvert måned. Hver gang du forbruger 1 unødvendig krone, er det en krone mindre du kan bruge til at investere i dig selv eller virksomheden.

Gæld kan også være en stor udgift der har stor indflydelse på vækstpotentialet. For tiden er renten lav, men en høj gæld kan hurtigt blive en dyr fornøjelse hvis renterne begynder at stige i fremtiden. Dette er grunden til man som udgangspunkt aldrig skal købe forbrugsgoder, før man har råd til at betale dem kontakt. Det eneste man næsten efter min mening bør låne til er hus/lejlighed.

Trivsel

En fornuftig virksomhed med et langsigtet mål sørger ofte for, at deres medarbejdere har det godt. Der bliver med andre ord investeret i trivsel. Ingen foretrækker at blive i en virksomhed hvor man ikke trives. Af samme årsager investeres der ofte i teamdage med fokus på samarbejde og sociale arrangementer som den årlige julefrokost.

I en familie er det også vigtigt at alle parter trives hvis den ikke skal splittes i fremtiden. Personligt har min kone og jeg en særlig konto til de små oplevelser i hverdagen. Den dækker vores resturantbesøg, sociale og kulturelle arrangementer.

Vi har dermed sat vores hygge i system fordi som man siger ”man må aldrig glemme hyggen”.