Bankerne får kamp til stregen

Engang havde bankerne enevælde og dominerede hele lånemarkedet med hård hånd, men tiderne har ændret sig, og nu bliver de altså presset som aldrig før. De skal holde tungen lige i munden, hvis ikke de vil væltes af lånemulighederne online, som efterhånden presser dem godt og grundt fra alle sider.

Men hvad skyldes denne udvikling, og hvorfor er det, at mulighederne online vinder points hos de mange lånetagerer? Det tager vi et kig på her i artiklen, hvor vi dykker ned i lånemarkedet.

Nem og hurtig proces

Banker er blevet bedre, men de har stadig ry for at have en langsom proces, som de færreste gider at vente på. Når det så er sagt, er de da også stadig lysår efter mulighederne online. Her vil du have dine penge på samme dag, du bliver godkendt til et lån, og modtager du dem ikke lige på dagen, vil de stå på din konto dagen efter. Hos banken skal du typisk ind til en samtale, og bare det at booke et møde kan være omsonst og trække i langdrag. Fleksibiliteten og de agile udbydere er derfor perfekte, hvis der kommer pludselige regninger ind ad døren, som skal betales med det samme, eller hvis der kommer tilbud, du bare ikke kan stå for.

Minimalt med krav

Bankerne har mere eller mindre altid haft monopol på låneområdet, hvilket betyder, at de har kunne tillade sig at stille krav for deres egen sikkerhed, men ligeledes er der noget lovgivning, bankerne skal forholde sig til. De forskellige online låneudbydere er ikke underlagt disse områder, og de er mere risikovillige, hvorfor de har markant færre krav. De eneste, du skal opfylde, er at have et gyldigt NemID, være over 18 år, have dansk adresse og bankkonto. Derudover skal du ikke være at finde i RKI- eller debitorregisteret.

Undgå at stille sikkerhed for dit lån

I forlængelse af ovenstående har det altid være praksis i banken, at der skal stilles sikkerhed, så de dermed annullerer den risiko, de måtte have. Hos blandt andet https://kassekreditten.dk/hurtig-laan/ og andre udbydere er de mere risikovillige, og de kræver altså ikke, at der skal stilles sikkerhed. Dermed har selv studerende, dagpengemodtagere med mere nu mulighed for at optage et lån, som de kan bruge, som det passer dem.

De tre ovenstående grunde er nogle af de mest udslagsgivende for den udvikling, der har fundet sted på lånemarkedet, og hvis ikke bankerne snart ændrer noget, vil de hurtigt være slettet fra markedet, når det kommer til blandt andet forbrugslån. Dog står de stadigvæk stærkt ved større lånebeløb til eksempelvis bil og bolig, men måske ændrer det sig også i fremtiden.