Alarmerende luftforening i mange forretnings-metropoler

Irritation af øjne, næse og hals, hoste, tæthed i brystet og åndenød. Det er det, der sker, når vi mennesker opholder os i en luftforurenet by. Og hvem vil ikke gerne undgå det?

Det kan være svært, når man føler ansvar for at klare sin tjans og komme hjem med gode resultater til chefen. Med mindre chefen da selv har fokus på de rejsendes velvære.

En ny undersøgelsesrapport fra BCD Travel viser, at halvdelen af de mest besøgte forretningsrejsemål verden over har farlige niveauer af luftforurening. Kun Nordamerika og det sydvestlige Stillehav betragtes som relativt sikre. Alle andre regioner har byer med luftforureningsniveauer lige fra moderat (Europa) til farligt (Asien) eller ekstremt farligt (Mellemøsten).

Ser vi nærmere på de nordiske hovedstæder, ligger både Stockholm, Oslo og Helsinki inden for Verdenssundhedsorganisationens (WHO) sikre anbefalinger, og København ligger lige akkurat på den anden side, men stadig i den mere sikre ende af skalaen. BCD Travel tog initiativ til undersøgelsen for at advare virksomheders rejseansvarlige om risikoen for luftforurening for deres forretningsrejsende og samtidig opfordre til, at spørgsmålet om luftkvalitet er tænkt ind i rejseprogrammerne. Det er de nemlig langt fra altid.

De negative sundhedsmæssige virkninger af luftforurening har også økonomiske konsekvenser. Sundhedsproblemerne i EU i forbindelse med luftforurening koster EUR 62 mia. om året, og omkostningerne på verdensplan beløber sig til næsten USD 6 billioner hvert år. Så der gås på kompromis med både sundhed og økonomi.

BCD Travels rapport om luftkvalitet matcher Verdenssundhedsorganisationens (WHO) data om luftkvalitet, der kortlægger de 100 mest populære forretningsrejsemål på verdensplan, og resultaterne af undersøgelsen giver anledning til bekymring. Med kun 10 % af verdens befolkning, der indånder "ren luft" er chancen for, at en forretningsrejsende udsættes for luftforurening, meget høj.

”Virksomheder har omsorgspligt over for deres rejsende. Med rejsearrangørernes øgede fokus på de rejsendes velvære og deres juridiske ansvar anbefaler BCD Travel, at rejsepolitikkerne også omfatter retningslinjer for luftkvalitet. Ved at gøre det kan virksomhederne bidrage til at forbedre de rejsendes sundhed og trivsel på rejsen. BCD Travel's luftskvalitetsundersøgelse informerer om og anbefaler blandt andet at have et godt overblik over luftkvaliteteten rundt om i verden og også at kunne give sine rejsende tips og tricks til at undgå luftforureningen”, siger Thomas Åden, Vice President Nordics, BCD Travel.