Sådan gør du musikken til en solid levevej

Det er nok ikke de fleste, der tænker musiker, når man nævner sikker indkomst og stabil indtægt. De fleste forbinder nok mere musikerlivet med et sats og en varierende økonomi.

Sponsoreret indhold

Men egentlig handler det mest om, hvordan man griber livet som musiker an. Vælger man kun at satse på streaming-indtægter og virale hits, så vil det typisk give en mindre stabil økonomi.

Der findes dog en anden vej, for dem der både ønsker at leve af musikken, men som også har brug for stabiliteten i hverdagen. Løsningen er at brede sig ud over flere musikalske områder. For selvom hver af disse vil have en eller anden form for usikkerhed, så vil de til sammen give den stabilitet, mange ønsker.

I denne artikel kommer vi med nogle konkrete guides til, hvordan man kan tjene til dagen og vejen som musiker.

Streaming

Man kan naturligvis godt tjene penge på streams, selvom de kronede dage er ovre. Man skal med andre ord ikke forvente at tjene en formue, og dervil vil streaming alene også være et skrøbeligt element. Det er dog stadig et rigtig fint element til at skabe en supplerende indtægt. Man bør sørge for, at ens musik er tilgængelig på alle streamingtjenester, så man ikke mister streams, fordi folk ikke kan finde musikken.

Livejobs

Der kan være en god indtægt gemt i at spille livejobs. Her er det virkelig vigtigt, at man sætter sig godt ind i priserne, så man får prissat sine jobs godt. Der skal nemlig investeres mange timer, og betales for meget ift. transport. Det er derfor rigtig vigtigt at få regnet på tingene, inden man slynger en pris ud til en potentiel kunde.

Musikundervisning

Ved at undervise i guitar, musikproduktion, klaver, beatbox eller noget helt femte, kan man skabe en god supplerende indtægt. Får man nogle elever ind, vil disse typisk være der rigtig længe, og komme igen uge efter uge.

Udlejning af studie/øvelokale

De fleste musikere har et studie eller et øvelokale, som de ofte benytter sig af. Øvelokaler og studier har det dog også med at stå tomt rigtig meget af tiden, og her kan der være gode penge gemt i at lege det ud til andre, der ikke har det setup selv.