Fænomenet sugardating: Tendensen med en udtalt noget for noget-relation, der er kommet for at blive

Sælg frække billeder eller gå på eksklusive dates med intime afslutninger, og få materielle goder og eksklusive oplevelser til gengæld. Det er ofte det, mange tænker på, når de hører begrebet sugardating.

Det er ofte det, mange tænker på, når de hører begrebet sugardating. 

Sponsoreret indhold

Begrebet sugardating blev for alvor et velkendt fænomen i Danmark tilbage i 2017, da dokumentarserien Gina Jaqueline – En Sugardaters Fortællingtonede over skærmen på DR. I dokumentarserien så man både forsiden og bagsiden af det at være sugardater, og man fik et ærligt indblik i hovedpersonens liv og oplevelser på godt og ondt.

Siden da er sugardating blevet mere og mere kendt i Danmark, og mange kvinder og mænd har siden kastet sig ud i fænomenet. Det er nemlig, i modsætning til hvad mange tror, både unge mænd og unge kvinder, der kaster sig ud i sugardating i rollen som henholdsvis sugarbaby og boytoy, mens det også er både mænd og kvinder, der kaster sig ud i sugardating i rollen som henholdsvis sugardaddy og sugarmommy. 

Sugardating er en tendens, hvor der i en udtalt noget for noget-relation også er mulighed for, at man kan prøve sig selv og sine egne grænser, fantasier og tilbøjeligheder af, og hvor man kan have muligheden for at være en anden end sig selv i nogle timer hver uge. Der findes mange fordomme om sugardating, men der findes også mange nuancer, som man ikke får med, når man har et indsnævret kritisk blik for, hvad sugardating er og går ud på.

Mænd dater mænd, og kvinder dater kvinder

En anden fordom om sugardating er også, at sugardating kun handler om forholdet mellem magtfuld mand og ung kvinde. Dette er ikke tilfældet. Når det kommer til sugardating, ser man ikke kun relationen, hvor mand møder kvinde, men derimod også relationer, hvor kvinde møder ung mand, hvor mand møder mand, og hvor kvinde møder kvinde.

For mange handler sugardating nemlig også om andet og meget mere end gensidig tilfredsstillelse af forskellige ønsker og behov. For mange handler det også om at prøve sig selv og egne grænser af, at udforske sin seksualitet, at få anderledes og unikke oplevelser og om at leve et liv for en stund, som ikke minder om det liv, man lever alle ugens andre dage.

Relationen kan udfolde sig på flere måder

Når man taler om sugardating, så har mange en tendens til at have en ensporet fokus på den del af relationen, der kan foregå i et soveværelse. Det er da også korrekt, at sugardaters ofte ender i soveværelset sammen, men sugardating udspiller sig også mange andre steder. Også i det offentlige rum.

Sugardating kan udspille sig ansigt til ansigt med fysiske møder på eksklusive restauranter, lækre hoteller, rejser og forretningsrejser, men sugardating kan også udspille sig med den virtuelle dating, hvor man gør brug af webcam til intime stunder på afstand.