Rekordresultat i Nordjyske Bank efter opbygning af nye afdelinger i Aalborg

Nordjyske Bank, der er en del af Ringkjøbing Landbobank, har haft et meget tilfredsstillende 1. halvår i 2019. Nye kunder og et stort antal låneomlægninger har øget indtjeningen med 16 procent.

Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank, der tilsammen er Danmarks 6. største bank, har i dag offentliggjort sit halvårsregnskab for 1. halvår 2019. Regnskabet viser, at banken fortsætter sin fremgang og at basisindtjeningen for 1. halvår 2019 nåede et rekordniveau på 1,048 milliarder kroner mod 1,011 milliarder kroner året før:

"Det er glædeligt, at vi kan fortsætte den positive udvikling og nu forrenter egenkapitalen med 17,2 procent før skat. Dermed er vi i fuld gang med at indfri de forventninger og den tillid, som aktionærerne har vist os før, under og efter fusionen, der blev en realitet i forsommeren 2018," siger bankdirektør Claus Andersen og fortsætter: "Det er både medarbejdernes og kundernes fortjeneste, at vi er nået så langt på så kort tid. Hos medarbejderne er der blevet trukket et stort læs både i 2. halvår 2018 og i 1. halvår i år, og alle har bakket op om de opgaver, der har været nødvendige at løse som følge af fusionen. Samtidig er vi begunstiget af nogle yderst loyale bankkunder, der ikke bare selv øger deres engagement i banken, men som også anbefaler os til andre. Det er ganske enkelt årsagen til de flotte tal, som vi i dag kan fremvise."

1. halvår 2019 har således været præget af kundetilgang og travlhed med at servicere både nuværende og nye kunder. Ikke mindst den rekordlave rente og nye muligheder for omlægning af realkreditlån har resulteret i et højt aktivitetsniveau, og den mulighed har ikke mindst nordjyderne grebet:

"Omfanget af låneomlægninger har jo slået alle rekorder, og jeg må personligt sige, at jeg glæder mig over de mange nordjyder, der på den måde sikrer deres økonomi til en ekstrem lav fast rente i flere årtier ud i fremtiden. Det giver en robusthed i privatøkonomien, som vi ikke har set magen til tidligere. Derfor har vi allokeret så mange ressourcer som muligt til at hjælpe både eksisterende og nye kunder med at omlægge deres lån," fortsætter Claus Andersen.

Han siger supplerende, at 1. halvår 2019 også har været præget af et stort antal handler. Det gælder både boliger, sommerhuse og biler, der har skiftet hænder, og ifølge Claus Andersen skyldes det blandt andet det rekordstore råderum, som nordjyderne har: "Nordjyderne har formodentlig aldrig haft så store opsparinger, som de har i dag. Det giver nogle nye muligheder for at indfri drømme om en større bolig, et sommerhus, en båd eller lignende, og det er der et stigende antal nordjyder, der gør. Samtidig må vi dog også sige, at trods det store råderum, så er forbrugslysten stadig moderat," konstaterer Claus Andersen.

Det høje aktivitetsniveau har betydet, at bankens udlån nu er steget til 34,5 milliarder kroner svarende til en vækst på 8 procent sammenlignet med året før.

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank fik i 1. halvår 2019 et resultat før skat på 619 millioner kroner mod 534 millioner kroner i 1. halvår 2018. Banken fastholder derfor forventningerne til resultat før skat for hele 2019 på mellem 900 – 1.200 millioner kroner men nu i toppen af intervallet.

Claus Andersen forventer, at efteråret vil byde på et større fokus på pension og optimering af samspillet mellem kundernes formueforhold og gældsforhold. Her står Nordjyske Bank kompetence- og produktmæssigt godt rustet – ikke mindst på private banking-området, hvor banken har investeret i opbygning af nye afdelinger i både Aalborg og Frederikshavn.