Købmændene skal have ny formand

Lisbeth Dalgaard skal fremover være formand for DA.

De Samvirkende Købmænd – brancheorganisationen for næsten 1500 dagligvarebutikker, herunder Meny, Spar og Rema 1000 – skal have ny formand. Det sker i forlængelse af, at den hidtidige formand, købmand Lisbeth Dalgaard, nu bliver formand for Dansk Arbejdsgiverforening

Lisbeth Dalgaard, der driver Meny, Dalgaard Supermarked, i Hørsholm, har været formand for DSK i over 10 år og tillige medlem af bestyrelse og forretningsudvalg i Dansk Erhverv og medlem af bestyrelserne i KFI Erhvervsdrivende fond og Dansk Handelsblad.

DSK’s hidtidige næstformand, købmand Jan Jæger, Spar i Øster Brønderslev, vil fungere som formand, indtil DSK’s bestyrelse på baggrund af en indstilling fra et nedsat formandsudvalg vælger ny formand. Det forventes at ske senest på bestyrelsens ordinære møde i marts.

Styrk dit immunforsvar med kosttilskud

DSK’s adm. direktør, John Wagner, siger om formandsskiftet:

”Det sker med meget blandede følelser. Vi er på den ene side enormt stolte over at kunne levere en købmand som formand for alle arbejdsgivere i Danmark. År tilbage gjorde vi det jo også med Niels Fog, som blev en glimrende formand for DA, så det er en god tradition. På den anden side er det rigtig trist at skulle afgive Lisbeth Dalgaard, som har været en forrygende god formand for DSK og stærkt medvirket til både den modernisering af brancheorganisationen, som er sket i hendes tid, og det uforlignelige sammenhold til fælles bedste.”

Om De Samvirkende Købmænd - DSK

Er en brancheorganisation, som omfatter cirka 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.