Tales.dk lander millioninvestering

Foto: Tales.dk

Den fremadstormende online boghandel Tales.dk har netop fået en millionindsprøjtning fra DanBAN og Vækstfonden til fremtidig vækst i ind- og udland.

Tales.dk (Tidligere Bogreolen.dk) har netop fået tilført vækstkapital af en række Business Angels fra DanBAN og Vækstfonden. Det kan lyde atypisk, at en boghandel får tilført vækstkapital, men Tales.dk er ikke en hvilken som helst boghandel. Tales har eksisteret siden 2011 og har i dag vokset sig til at blive en af de største online boghandlere i Danmark med over 12 mio. bøger i kataloget. Tales har siden etableringen ændret deres strategi ad flere omgange og skal nu endnu engang ud på et eventyr, men denne gang med kapital i ryggen.

"Vi har nogle utrolig spændende projekter under udvikling for tiden, som i den grad vil demokratisere bogmarkedet, hvilket vi, forfatterne og læserne har ventet længe på,” fortæller Rasmus Vittrup Halvor, direktør for Tales.dk.

En af investorerne er Meik Wiking, direktør for Institut for Lykkeforskning og forfatter til flere bøger såsom Den lille bog om Hygge, der tilsammen har har solgt over 2 mio. eksemplarer på verdensplan. "Jeg kan konstatere, hvor stor glæde folk henter ved at læse bøger - især under corona. Hvor selv en weekend-tur til Harzen nu er blevet noget eksotisk, vi kun kan drømme om, giver bøger os mulighed for at rejse med Karen Blixen til Afrika eller med Frodo til Mordor. Derfor er det meningsfuldt for mig at investere i en virksomhed, der sælger bøger," siger Meik Wiking.

"Som investor er jeg altid på udkig efter virksomheder, hvor jeg kan være med til at skabe værdi. I Tales.dk syntes jeg, jeg havde noget at bidrage med qua min egne erfaringer som forfatter. Samtidig er holdet bag tales.dk lykkedes rigtig godt med at opbygge en fin virksomhed og få masser af bøger ud til læselystne kunder, så virksomheden er også en god investeringscase."

I forbindelse med investeringen har Tales.dk allerede fordoblet medarbejderstaben og er flyttet i nye lokaler på Østerbro.

Direktør for DanBAN, Michael Hansen er også yderst tilfreds med investeringen: "Med investeringen i Tales.dk er det en fornøjelse at se, hvordan en velforberedt founder pitcher efter kapital hos Danish Business Angels, og at 10 af vores medlemmer går sammen om at investere. Denne investering er ikke kun kapital, men i lige så stor grad erfaringer, kompetencer og investorernes netværk der passer godt til Tales.dk."

"Konkurrencen blandt de danske vækstvirksomheder om at tiltrække investorer er stor, og det er kun de få, der opnår det. Ud af de mange hundrede startups der pitcher hvert eneste år, lykkedes det for ca. en 40-50 stykker at få kapital. Tales er blandt de dygtige, der har opnået det. Tales.dk med det nye hold af investorer er nu uden tvivl klar til at tage virksomheden til det næste udviklingstrin," fortsætter Michael Hansen.

"Det er første gang vi nogensinde har rejst penge og vi er meget overvældede over, hvor stor interessen har været fra investorerne. Nu begynder et nyt eventyr og vi har allerede samlet et super godt og kompetent team som skal være med på rejsen," siger Rasmus Vittrup Halvor.