Succesfuld vejlensisk softwarevirksomhed tiltrækker stærk iværksætter- og salgsprofil som ny bestyrelsesformand

Den succesfulde softwarevirksomhed Dialog Data, som siden 1993 har ligget i Vejle, har for nylig fået ny bestyrelsesformand. Valget er faldet på Poul Bærentsen, som med flere succesfulde IT-iværksættereventyr og en række store stillinger i den danske IT-branche i bagagen skal være med til at sætte yderligere skub på Dialog Datas vækstplaner for de kommende år.

Fremover vil det være Poul Bærentsen, som sætter sig for bordenden til Dialog Datas bestyrelsesmøder. Dialog Data har udviklet software, der kan hjælpe virksomheder med at forstå deres data og aflive regnearkstunge budgetteringsprocesser. Poul Bærentsen har tidligere med stor succes startet og solgt IT-virksomheder, ligesom han gennem en længere årrække var en del af ledelsen i ATEA. Til daglig er han direktør og ejer af investeringsvirksomheden Match Invest, ligesom han, udover posten i Dialog Data, er bestyrelsesformand i syv andre virksomheder.

Poul Bærentsen ser frem til at spille en aktiv rolle i at skabe den helt rigtige vækststrategi for Dialog Data, så forretningen kan skaleres og nå nye markeder.

Som kommentar til den nye rolle som bestyrelsesformand i Dialog Data, udtaler Poul: ”Jeg var slet ikke i tvivl, da jeg fik muligheden for at blive bestyrelsesformand for Dialog Data. Dialog Data kan noget, som ikke mange andre udbydere på markedet kan. De har nemlig formået at udvikle det unikke Business Performance-produkt, VIS, som samler alt virksomhedens data og samtidig understøtter budgetteringsprocessen fra a-z. Det er processer, som mange virksomheder stadig bruger regneark til at klare. Jeg glæder mig til, at vi i Dialog Data kan få VIS ud både bredt i Danmark, men også på udenlandske markeder, hvor der er et enormt potentiale for os”.

Oprustning og vækstambitioner

Afgående bestyrelsesformand og medejer af Dialog Data Jens Roesgaard peger på Pouls solide erfaring som afgørende for, at valget faldt på ham. Som kommentar til valget af Poul Bærentsen som ny bestyrelsesformand udtaler Jens: ”Der er på alle måder tale om en WIN-WIN for Dialog Data med Poul Bærentsen som ny bestyrelsesformand. Han har den rigtige baggrund og erfaring til at være med på den næste del af vores ambitiøse rejse”. Jens Roesgaard udtaler, at valget er faldet på Poul Bærentsen, fordi han kommer med en unik kombination af at have været en succesfuld IT-iværksætter, ligesom han via flere ledende stillinger i ATEA har en stor berøringsflade i den danske IT-branche.

Jens Roesgaard peger også på, at det er vigtigt at matche forretningens vækstambitioner med de rette profiler. Efter endnu et stærkt år med vækst har Dialog Data fra Vejle, udover at vælge en ny bestyrelsesformand, også oprustet i den øvrige del af forretningen, bl.a. i kraft en ny CEO i Dialog Data.

Flemming Stein blev direktør i Dialog Data i marts 2020 og har opbygget en salgs- og marketingafdeling til at understøtte vækstambitionerne for Dialog Data. De nye forretningstiltag har indtil videre bl.a. medført en ny version af det højt specialiserede IT-system, VIS, og en ny produktprofilering mod et større fokus på Corporate Performance Management – hvilket også har udmøntet sig i en ny hjemmeside til Dialog Data.

Dialog Data skifter i marts 2021 Stimorols gamle fabrik ud med lokaler i Vejles nye digitale fyrtårn, AI Innovation House.

 

Med de nye tiltag i den fremadstormende vejlensiske virksomhed satser ejerne på at forløse det potentiale, de ved, der ligger i VIS.