Optimér økonomien i din virksomhed

Foto: Shutterstock.com

Sponsoreret indhold

Sidder du som virksomhedsejer, eller har du en stilling, hvor du tager del i en virksomheds økonomi, vil der være mange overvejelser og beslutninger, som skal træffes med henblik på, at virksomheden skal stå bedst muligt økonomisk. Måske er du klar over, hvor man burde sætte ind for at optimere og styrke virksomhedens økonomi, eller måske er situationen i stedet den, at det er tid til at revurdere en lang række af forskellige økonomiske aspekter. 

Én måde at blive klar over hvordan virksomhedens økonomiske midler bruges, kan være ved at revurdere, om du er bedst stillet med din respektive forsikringsmægler, eller om en anden vil være bedre for din virksomhed rent økonomisk. 

 

Revurdér din forsikringsmægler

De fleste kender til vigtigheden af at være dækket af passende forsikringer til forskellige formål. Som virksomhed er det lovpligtigt med en erhvervsforsikring, men det er dog muligt at supplere med andre forsikringer tilpasset dit erhverv for størst mulig sikkerhed. Dermed er du også sikret en forsikringspakke, som er tilpasset virksomhedens individuelle behov.

Selvom du allerede er dækket af en erhvervsforsikring, kan du med fordel revurdere, om din gældende forsikringsmægler formår at opfylde dine behov, eller om en anden vil imødekomme dig på bedre vis. Dette er naturligvis også med et økonomisk aspekt for øje, da du også bør vælge den forsikringsmægler, hvor du får mest kvalitet for pengene, og dermed muligvis vil stå økonomisk stærkere i din virksomhed ved at skifte forsikring. 

Nogle forsikringsmæglere kan hjælpe med flere af dine forsikringer, og således kan den forsikringsmægler, som er udbyder af din erhvervsforsikring, også fungere som din pensionsmægler. Du har derved flere forsikringer samlet ét sted, som i sidste ende kan spare dig en del tid og besvær. 

 

Kend cash flow og likviditet

Udover en god dialog med din forsikringsmægler og din egen antagelse om, at den valgte forsikring tilgodeser virksomhedens økonomi bedst muligt, er det en god ide at styrke bevidstheden om virksomhedens cash flow og likviditet. Dette indebærer kendskab til de penge, som tjenes i virksomheden og desuden beløbet på bankkontoen. 

Disse to forhold giver et godt billede af den økonomiske helbredstilstand i din virksomhed, og dermed hvornår der potentielt kan være råd til at investere i ny tiltag og initiativer i virksomheden. Virksomhedens cash flow og likviditet kan således være pejlemærker for, hvor og hvornår disse tiltag og initiativer kan realiseres, så indsigt heri ses altså derfor som en stor fordel.