Forening vil ændre fremtiden for kræftramte børn

Pressemeddelelse fra Sport’n’charity.dk Hver anden dag får et barn i Danmark konstateret kræft. Langt de fleste kan heldigvis blive helbredt, men desværre bliver rigtig mange ramt af ubehagelig følgesygdomme. Det vil foreningen Sport ’n’ Charity ændre på.

Ideen til foreningen Sport ’n’ Charity opstod i 2022 ved et tilfælde. Men allerede nu har foreningen opnået flotte resultater, og givet kræftramte børn et bedre liv. 

I maj 2022 faldt Frederik Weisz og Martin Albeck-Stender tilfældigt over et forskningsprojekt fra Rigshospitalet. Et forskningsprojekt der viste at fysisk træning i forbindelse med kræftbehandlingen kan mindske risici for sygdom og senfølger for kræftramte børn. Frederik og Martin besluttede sig for, i samarbejde med fysioterapeuter og flere træningsspecialister, at udvikle et træningsprogram, der kan hjælpe kræftramte børn. Et træningsprogram, der siden blev startskuddet til foreningen Sport ’n’ Charity. 

Hurtigt voksende 

I november 2022, trådte den første sponsor til, i foråret 2023 blev det første testforløb med syv kræftramte børn indledt. Siden er det gået hurtigt. Mere end 700 virksomheder har allerede støttet foreningen, der også allerede har mere end 350 private medlemmer, der støtte foreningen økonomisk. Dette har gjordt det muligt, at der nu er mere end 20 kræftramte børn, der får hjælp af Sport ’n’ Charity med deres fysiske træning.

En del af konceptet er en træningstaske med udstyr til hvert enkelt barn, der gør at barnet kan træne uanset hvor barnet befinder sig. Og så er hvert enkelt træningsprogram individuelt og tilpasset det enkelte barn stadie og muligheder for at træne.

Som Martin Albeck-Stender udtaler “Vi har med Sport ’n’ Charity’s træningsfoløb fået bekræftet, at en lille smule træning kan gøre den helt store forskel for de kræftramte børn og deres familier.”.

Tilbage til livet

At gennemgå en kræftbehandling er ren hård kamp, som rigtig mange danske børn heldigvis vinder. Men ofte står barnet efterfølgende overfor endnu en kamp med følgesygdomme og handicap, der kan forlænget kampen om at komme tilbage til et normalt liv. Sport ’n’ Charity kan med deres træningsprogram hjælpe de kræftramte børn hurtigere tilbage til det liv, som de kendte før kræften tog over. Ambitionen hos foreningen er at hvert eneste kræftramte barn i Danmark kan få en træningstaske med et træningsprogram, og dermed en hurtigere vej tilbage til livet. 

Sådan kan du støtte

For at sprede kendskabet om Sport ’n’ Charity har foreningen været så priviligeret alt kunne tiltrække ambassadører som den tidligere badmintonstjerne og nuværende TV-vært Camilla Martin, tidligere fodboldspillere Henrik “Store” Larsen og Andreas Bjelland, tidligere håndboldspiller Joachim Boldsen samt danser Marianne Eihilt plus Lukas Salomonsen, der selv er kræftramt.

Ambassadørerne bidrager med at brede budskabet om, at du også kan støtte Sport ’n’ Charity. Det kan du også gøre via foreningens website, hvor du både kan give enkelt donation, men også melde dig ind og give et månedligt valgfrit beløb.

Støt kampen her og giv et bidrag