Sådan opbygger du din gentleman garderobe til enhver begivenhed

Foto: Shutterstock

Som mand er det vigtigt at have tøj til de vigtige arrangementer. Måske har du et job, som også påkræver dig at have jakkesæt på, men også her vil der være forskel på hvilken type skjorte, bukser og overjakke, som tøjet består af. I denne artikel kigger vi nærmere på hvordan du kan opbygge en gentlemens garderobe, som har de vigtigste komponenter, så du både er klar til vigtige arrangementer og et flot look til hverdagen.

Hvorfor bør du have et jakkesæt?

Måske tænker du, at du ikke vil have et jakkesæt, fordi du aldrig kommer til at bruge det. Men dette er næppe tilfældet, f.eks. slipper du formentligt ikke uden om store fødselsdage, konfirmationer eller bryllupper. I stedet for at stå panisk tilbage i sidste øjeblik, kan du lige så godt være på forkant og f.eks. anskaffe dig det rigtige bryllupstøj til mænd

Skal du have mere end et jakkesæt?

Det gode ved at have et jakkesæt er også, at det holder længe – faktisk i mange år. Derfor behøves du ikke at bekymre dig efter du har købt dit første sæt. Det er derfor ikke nødvendigt at have flere sæt, men flere er naturligvis bedre end blot ét. Dette er isæt rigtigt, hvis du ønsker at forbedre dit daglige look og ikke kun finde det finere tøj frem til de vigtigste arrangementer.

Hvad er de vigtige komponenter?

De vigtigste komponenter, som du bør kigge efter, når du køber jakkesæt, tæller mange forskellige ting, herunder: jakken, skjorten, slips/butterfly, bukserne og matchende sko. Den nemmeste løsning er derfor at købe dit jakkesæt hos en forhandler, som har alle disse ting. De fleste online udbydere vil også sammensætte disse ting for dig – så bliver det ikke meget nemmere. Når du vælger en forhandler, kan du med fordel kigge på andres anmelderne. På denne måde hvor du et godt overblik over både kvalitet og hvor komfortabelt tøjet er.